Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Тендери це добро, чи зло?

30710815_2076202609315921_3715794778655293440_nНапевно часто задаються цим питанням як постачальнки товарів, робіт і послуг, так і працівники бюджетних установ (здебільшого бухгалтерських служб)…
То ж на думку команди активістів Фонду розвитку громади селища Доманівка, тема державних закупівель стала актуальною для обговорення.
13 квітня 2018 року в приміщенні Творчого простору Доманівки «ПораДій» проведено практичний семінар «Тендери. Основні проблеми та шляхи їх усунення».
На заході були пристуні представники бюджетних установ Доманівської, Прибузької, Мостівської ОТГ, закладів Доманівського району та приватні підприємці.
Жодних лекцій, лише практика. На семінарі проаналізували основні проблеми, з якими стикаються замовники при проведенні процедур державних закупівель, які дії замовника обмежують конкуренцію серед потенційних учасників, що порушує основний принцип Закону України «Про публічні закупівлі». Обговорили також шляхи вирішення основних проблем та можливості приваблення якомога більшої кількості постачальників для участі у торгах.
Підготовку семінару провели на підставі аналітичних матеріалів за даними порталів Є-дата та Прозоро по 8 бюджетним закладам Доманівського району та ОТГ в рамках реалізації проекту «Не так прозоро як хотілося б», що виконується ГО «Фонд розвитку громади селища Доманівка» та фінансується Фонд развития г.Николаева (проект «Ефективність, прозорість місцевих бюджетів в Миколаївській та Херсонській областях під контроль громад-2018) в рамках громадянського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» при фінансовій підтримці Посольства Великобританії в Україні.
Спікером на заході виступила Светлана Матвеева, виконавчий директор Фонду розвитку громади селища Доманівка, спеціаліст по державним закупівлям з 14-річним стажем.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>