Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Ефективні місцеві бюджети на основі спільного контролю владою і громадою по показникам бюджетних і програм

 

DSC02479Саме такий рецепт оздоровлення фінансів міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад на основі можливостей програмно-цільового методу (ПЦМ) презентував 19 квітня 2018 р. у КМЦ. Миколаїв заступник голови Експертно-громадської ради (ЕГР) миколаївського міськвиконкому та директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін.

 

DSC02485Дієвість рецепту доведено результатами виконання рекомендацій громадського аудиту доброчесності запровадження програмно-цільового методу (ПЦМ) та ефективності витрачання коштів місцевих бюджетів, що проведено у м. Миколаєві та ще 20 ти містах 5-ти областей півдня і сходу України ). Презентації результатів(1) та можливостей ПЦМ як тонометра ефективності (2).

Висновки та рекомендації громадського аудиту почули у 21 місцевих громадах. Про це свідчать результати вторинного громадського аудиту, що вже представниками місцевим чиновниками та громадськими активістами за круглим столом у м. Миколаєві 30 березня 2018. Докладніше про успіхи та виявлені експертами громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» на http://frgn.mk.ua/?p=9849

Незважаючи на помітний прогрес Миколаєва в сумлінності складання бюджету, громадський аудит паспортів бюджетних програм 2018 року виявив цілий ряд як традиційних, так і нових питань у громадськості. Нажаль подібна діяльність у департаменту  внутрішнього фінансового контролю миколаївської міської ради поки не унормовано.

Тому розроблено проекти «Методики оцінки ефективності реалізації міських цільових та бюджетних програм»  та положення «Про організацію внутрішнього контролю », які були рекомендовано для запровадження резолюцією Експертно-громадської ради виконкому Миколаївської міської ради, прийнятою 5 грудня 2017 р. Презентація .

Зазначимо, що цей спільний рух громадськості та влади закріплено в «Угоді про співпрацю та публічну відповідальність», яку у жовтні-листопаді 2015 р. з ФРММ підписали миколаївській міській голова Олександр Сєнкевич і представники більшості фракцій міськради. Докладніше на http://frgn.mk.ua/?p=9482 .

Таким чином, прийняв рецепт, миколаївська міська рада зробить ще один важливий крок із побудови системи прозорості та ефективності міських фінансів.

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та  «КМЦ. Миколаїв»

_________________________________________________________________

Проект «Демократичний, прозорий, ефективний бюджет для зеленого, чистого і комфортного м. Миколаєва» реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» при партнерстві з Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради та КУ «Агенція розвитку Миколаєва» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>