Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Робоча група мера напрацює рекомендації з оздоровлення системи управління фінансами у м. Миколаєві

4fbac1ae9814b22f440e824a6b165325_XL21 травня 2018 миколаївській міській голова за ініціативою ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та згідно домовленостей квітневої зустрічі з Експертно-громадською радою виконавчого комітету миколаївської міської ради та іншим галузевими громадським дорадчими органами підписав розпорядження №111р про створення робочої групи з питань демократичності, прозорості і ефективності бюджетного процесу у м. Миколаєві.

 

Членами робочої групи на основі рекомендацій аудитів управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області та ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» буде :

— проведено відповідний аналіз діяльності головних розпорядників бюджетних коштів Миколаївської міської ради;

— напрацювано рекомендації щодо запровадження дієвої системи контролю за ефективністю виконання бюджетних програм головними розпорядниками бюджетних коштів.

Загалом, міськвиконкому та міської раді буде запропоновано нормативно — правове забезпечення рецепту діагностування та лікування хвороб ефективності місцевих фінансів на основі можливостей програмно-цільового методу (ПЦМ) та громадських дорадчих органів.

Дієвість рецепту доведено практикою сприйняття рекомендацій громадського аудиту цілісності запровадження ПЦМ в 2016-17 р. у Миколаєві та інших 20ти місцевих громадах 5-ти областей півдня та сходу України. Про це свідчать результати вторинного громадського аудиту, що було обговорено у м. Миколаєві 30 березня 2018р. Докладніше на http://frgn.mk.ua/?p=9849.

Незважаючи на помітний прогрес Миколаєва в сумлінності складання бюджету, громадський аудит паспортів бюджетних програм 2018 року виявив цілий ряд як традиційних, так і нових питань у громадськості. Нажаль подібна діяльність департаменту  внутрішнього фінансового контролю миколаївської міської ради поки не унормовано.

Тому розроблено проекти «Методики оцінки ефективності реалізації міських цільових та бюджетних програм» та положення «Про організацію внутрішнього контролю», які були рекомендовано для запровадження резолюцією Експертно-громадської ради виконкому Миколаївської міської ради від 5 грудня 2017 р. Презентація.

Тоді експертно-громадська рада також рекомендувала виконавчим органам миколаївської міської ради забезпечити регулярне оприлюднення на офіційному сайті результатів всіх результатів громадських, державних та аудитів згаданого департаменту міської ради щодо виконання бюджетних програм. Це дозволить мешканцям оцінити якість фінансового менеджменту в органах місцевого самоврядування.

Зазначимо, що цей спільний рух громадськості та влади закріплено в «Угоді про співпрацю та публічну відповідальність», яку у жовтні-листопаді 2015 р. з ФРММ підписали миколаївській міській голова Олександр Сєнкевич і представники більшості фракцій міськради. Докладніше на http://frgn.mk.ua/?p=9482.

Головою робочої групи є Олександр Сєнкевич. Заступниками – директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін та заступник миколаївського міського голови Сергій Диндаренко. Також до ії складу погодилися війти представники всіх 4-х фракцій міськради, що підписали згадану Угоду.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

_________________________________________________________________

Оздоровлення фінансів міста відбувається в рамках проекту «Демократичний, прозорий, ефективний бюджет для зеленого, чистого і комфортного м. Миколаєва», який  реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» при партнерстві з Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради та КУ «Агенція розвитку Миколаєва» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>