Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Анонс круглого столу: «Належне харчування школярів м. Вознесенську: Як прозоро, справедливо та ефективно витратити кошти громади

c59cda6c427f5f430d1428a92b15ffe829 травня 2018 року об 14:00 у IQ-HAB, (вул. Пушкінська 3, оф. 35 (підвальне приміщення «АЕР», м. Вознесенськ) за круглим столом відбудеться напрацювання рекомендацій по доланню викликів ефективності муніципальної системи харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, що виявлені моніторингом ОСН «Перлина Гаю» та ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії (ВАРДМ).

Результати моніторингу та аналіз виконання рекомендацій держаудиту додаються.

Громадськими експертами виявлено, що у місті відсутні відкриті і прозора процедури:

  • визначення персонального складу учнів — пільговиків. А значить, персональний склад пільговиків формують директора шкіл на своє розуміння;
  • обчислення коштів на харчування, термін харчування (без врахування календарних та вихідних днів, бо на 2016 та 2017 роки розрахунок робився на 9 місяців – з 1 вересня по 31 травня) А значить, розмір коштів громади, що виділяються на школу під питанням;

Саме тому під питанням зрозумілість платникам податків розмір витрат  їх коштів. А фінанси – ваги щирості намірів! Може і тому за три роки вартість харчування дітей в місті Вознесенську зросла в 2 рази, а бюджетних коштів виділено на 2% менше. І якщо не виправити виклики, то і далі буде під питанням якість харчування та здоров’я наших дітей!..

Спікери: Роман Бебінов — депутат вознесенської міської ради, голова ОСН «Перлина гаю» та Тетяна Зелинська —  голова ВАРДМ, експерт проекту.

До участі у круглому столі також запрошені: вознесенський міський голова, заступник з гуманітарних питань, начальників Фінансового управління та Управління освіти міської ради, представників батьківських комітетів, представників адміністрацій навчальних закладів, голів постійних депутатських комісій міської ради, вознесенських громадських активістів та місцевих медіа.

Нагадуємо, що круглий стіл було заплановано за результатам наради громадських активістів з чиновниками, що відбулась 3 травня 2018 р. у приміщенні управління освіти вознесенської міської ради. Докладніше про травневу нараду на http://frgn.mk.ua/?p=9891 .

Довідки за тел.: (099)734-77-35– Роман Бебінов, 066)312-59-63 -Тетяна Зелинська.

Прес-служба ОСН «Перлина гаю» (м. Вознесенськ Миколаївської області)

 

Моніторингова діяльність здійснюється в рамках проекту ОСН «Перлина Гаю» на тему: «Організація належного харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах в м. Вознесенськ», який реалізується при підтримці ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за кошти  Національного фонду підтримки демократії (NED м. Вашингтон, США)).

Мета проекту:вдосконалення організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах м. Вознесенськ шляхом аналізу місцевих нормативно-правових актів, витрат бюджетних та місцевих коштів в сфері харчування учнів в школах, прозорості процесів придбання продуктів харчування в кожній школі.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>