Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

КАХОВСЬКА РАДА ПЕРША ПО ДОБРОЧЕСНОСТІ ЗАПРОВАДЖЕННЯ ПЦМ серед міст обласного значення півдня та сходу України

Нещодавно у «КМЦ. Херсон» директор ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» Михайло Золотухін та голова херсонської ГО Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень Олександр Мошнягул привітали Каховського міського голову Андрія Дяченко та місцеву громаду з перемогою та вручили сертифікат за І місце в рейтингу 11 міст по доброчесності запровадження в 2017-18 році програмно-цільового методу (ПЦМ) у місцевих бюджетах 20 – ти міст обласного значення.

«…Аналіз бюджетів громад також доводить, що дії команди Каховського міського голови є найбільш вдалим прикладом того організувати прозорий та відкритй бюджетний процес, що орієнтований на досягнення результатів» зазначив директор ФРММ Михайло Золотухін.

Каховський міський голова Андрій Дяченко та директор ФРГН Михайло Золотухин

А керівник херсонського ресурсного центру місцевої демократії Олександр Мошнягул та експерт дослідження Володимир Молчанов зазначили, що команда міського голови почула рекомендації первинного громадського аудиту.
Так на виконання ст. 28. Бюджетного кодексу України запроваджена практика:
розміщення на офіційному сайті паспортів бюджетних програм, бюджетних запитів
проведення публічних звітів виконання паспортів проведення публічних представлень бюджетних програм на 2018р бюджетних програм.
Значно поменшало випадків дублювання функцій у середині виконавчих органів місцевого самоврядування.
Це дозволило Каховської громаді удвічі збільшити індекс доброчесності запровадження ПЦМ від 46,35 у 2017р. до 90,96 у 2018 р та перемогти серед міст обласного значення.
Так місто обласного значення Каховська перемогла інші 9 міст обласного значення півдня та сходу України. Місто є другим у загальному рейтингу, майже здогнав Баштанську міську ОТГ ( 110 балів). «…Ми вдячні команді експертів за допомогу у налагодженні у нашому виконкомі фінансового менеджменту, що спрямований на досягнення вимірюваних показників. Так на основі результатів узагальненої оцінки результатів ефективності бюджетних програм виконавчі органи міської ради приймають рішення щодо подальших видатків місцевого бюджету та фінансування підрозділів виконкому…»- додав Каховський міській голова Андрій Дяченко.

Варто зазначити, що висновки та рекомендації громадського аудиту почули у 19-ти місцевих громадах. Про це свідчать результати вторинного громадського аудиту – аналізу бюджетних запитів на 2018 р., паспортів бюджетних програм 2018 р. та процедур публічного представлення виконання бюджету 2017 та паспортів бюджетних програм 2018 рік. Відео-ролік щодо того як почули 21 місцеві громади рекомендації громадського аудиту на https://www.youtube.com/watch?v=mhYewaTTRts&feature=youtu.be .

Наступним кроком з розвитку успіху проекту є сервіс згаданим громадам з налагодження більш ефективного бюджетного процесу у відповідності до міжнародного стандарту прозорого та підзвітного процесу бюджетування шляхом удосконалення методики громадського аудиту цілісності (доброчесності) запровадження ПЦМ в місцевих бюджетах як дієвого інструменту для оцінки ефективності витрачання коштів місцевих громад.
Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень»
______________________________________________________________________
Громадський аудит проведено в рамках проекту «Ефективні та доброчесні місцеві бюджети у 5-ти областях півдня та сходу України», який виконав ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» в рамках діяльності Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.
Партнером проекту у Херсонської області є ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень»

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>