Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Прозорість, підзвітність закріплено у Статуті Березанської ОТГ!

 

За рекомендаціями громадського аудиту прозорості, підзвітності та ефективності управління комунальним майном та розвитку комунальної інфраструктури, селищна рада 17 травня рішенням №15 внесла повідні зміни. Текст згаданого рішення    на новому офіційному сайті Березанскої селищної ради.

Методистка громадського аудиту Тетяна Золотухіна так прокоментувала важливість прийнятих рішень для мешканців Березанщини:

«..Вітаємо депутатів, що погодились з аргументами громадських аудиторів. Відкритість і прозорість у діяльності органів місцевого самоврядування Ст. 51 Статуту — «Конституції Березанської громаді»

Тепер у ОТГ визначені кроки органі місцевого самоврядування по реалізації права на оперативний доступ до достовірної публічної інформації, зокрема комунального майна. Так Ст. 46 Статуту «Основні засади управління об’єктами комунальної власності» доповнено пунктом 5.

На його виконання буде сформовано та налагодження ведення на офіційному сайті селищної ради достовірного Реєстр нежитлових приміщень комунальної власності ОТГ,  які можуть бути передані в оренду чи знаходяться в оренді за відкритою конкурентною, конкурсною та прозорою процедурою.

Для приміщень закладів культури, , освіти, спорту, науки, соціального обслуговання гарантується забезпечення бюджетного фінансування.

Інші приміщення будуть запропоновані в оренду місцевим зовнішнім та  інвесторам для реалізації їх проектів та бізнес-планів на благо економічного і соціального розвитку громади.»

Нагадуємо, що на виконання рекомендацій громадського аудиту 22 лютого  2019 року Березанська селищна рішенням № 30 створила прозору процедуру оренди комунального майна Березанської ОТГ. А рішенням № 16 зробила пріоритетом плану соціально-економічного розвитку прозорість та  муніципальну підтримку приватної і громадської ініціативи. Докладніше у релізі http://frgn.mk.ua/?p=10647

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та ГО   « Е К О (Екологія, Культура, Освіта) Березань»

_____________________________________________________________________________

Громадський аудит та просування його рекомендацій проводиться в рамках проекту «Демократичне, належне управління комунальним майном у 2-х ОТГ Миколаївщини», які реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки МФ «Відродження»та при партнерстві з ГО «Екоберезань», Установою «Агенція місцевого розвитку Коблівської ОТГ, Березаською районною радою  та виконкомами Березанської, Коблівської ОТГ.

Ініціатива є черговим заходом проектної ідеї «Дієві механізми гармонійного  розвитку сіл в ОТГ Миколаївщині», що реалізується Фондом при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно рішення облради №7 від 30.07.2015 р. «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках..» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>