Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Воскресенскій ОТГ — антикорупційне ЕКО — середовище

5 лютого 2020р  відбулась стартова робоча зустріч проекту «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що реалізує ГО ФРММ — регіональний представник Мережа Ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії спільно з Миуколаївським місцевим цетром БВПД та ГО «ЕКО.Березань».

27 представників органів місцевого самоврядування та громадськості Воскресенської ОТГ з експертами проекту у Миколаївській області та обговорили створили робочу групу проекту та погодили план заходів , обговорив:

  • ДОСЯГНЕННЯ та ВИКЛИКИ становлення належного врядування у  селищній ОТГ;
  • Успішний відповідний лосвід Березанської селищної ОТГі;
  • Сервіси та плани проекту для ресурсного забезпечення добробуту і гармонії у об’єднаної громаді.

Відкриваючи захід, Воскресенській селищний голова Олескандр Шаповалов  підкреслив вважливість проекту для формування спроможної, гармонійної ОТГ, представив ГО «Фонд розвитку м. Миколаєв» як надійного партнера по налагодженню належного врядування, зокрема у становленні належного фінансового менеджменту , прозорого, підзвітного місцевого бюджетного процесу та надихнув учасників зустрічи на співпрацю.

 Дипектор ФРММ , Михайло Золотухін презентував проект:

Протягом березня – жовтня 2020 20 р громадські префекти ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», Миколаївським місцевим центром БВПД  та ГО «ЕКО.Березань» з Вамі працюватимуть над створенням антикорупційної екосистеми у об’єднананих територіальних громадах.

Щомісячно планм проектцбудуть передбачено 

  • Експертний супровід розробки антикорупційного пакету: антикорупційної програми,  нормативно-правового акту щодо запобігання виникненню конфлікту інтересів та адміністративна підтримка обговорення на 2-х круглих столах для  прийняття його селищною радою; 
  • Підвіщення спроможності громадянських активістів до порозуміння з з органами місцевого самоврядування шляхом  не менш 2- антикопруаціних зустрічей за кавою та відповідного одноденного навчання активістів, посадовців і депутатів  практичному застуванню антикорупційних механізмів та інструментів вироблення та реалізації превентивної антикорупційної політики в громаді;
  • Розуміння громадою вигод антикорупційного еке-середовища шляхом проведеня не менш 2-х фестивалів та юридичною допомогою експертами Миколаївського місцевого центру БВПД .

Особлива увага буде приділятись антикорупційній комунікації в громадах. Експерти будуть працювати над подоланням стереотипних думок про антикорупційну бездіяльність місцевих органів влади, висвітленням реальних успіхів та досягнень антикорупційної реформи.

Методологія формування антикорупційного еко-середовища будуть запроваджуватись Мережею у 8-ми ОТГ 8-ми областях України.  А саме у Волинської, Дніпропетровської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Херсонської та Чернігівської областях .

Нагадуємо, що методологія успішно застосуються у Березанській Селищній ОТГ . Так  у грудні 2020 р.  команда селищного голови Валерія Хомицького почула рекомендації Фонду та ГО «ЕКО.Березань», затвердив антикорупційний пакет рішень. На його виконання відбулмчь навчання місцевих посадовців , депутатів і громадськості ОТГ   

 Прес- служба ГО «Фондрозвитку м. Миколаєва» 

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>