Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

У Баштанській ОТГ затвердили інструкції з внутрішнього контролю!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вітаємо, депутатів, що затвердили «Інструкції з організації внутрішнього контролю..», прголосовав 23 червня «ЗА» рішення №9  !

Так місцеві команда Баштанського міського голови Івана Рубського зробила важливий крок до ефективності самоврядування, почув  рекомендації #ГромадськихПрефектів з Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії, що були обговорено на жовтневому круглому столі у міськраді!

Виконання цього рішення міської ради дозволить:

По-перше, зробити більш дієвим контроль за ефективністю посадовців  та працівників комунальних установ і підприємств Баштанської громади;

По-друге, захистити себе і місцевих посадовців від можливих покарань державних і фіскальних органів, виконав вимоги Ст. 26 Бюджетного кодексу України та відповідний пакет НПА;

По — третє, запровадити дієвий інструмент захисту інтереси Ваших виборців при виконанню Ваших рішень для блага громади.

Так громада черговий раз черговий раз підтвердила своє лідерство у рейтингах прозорості, підзвітності місцевих бюджетів та продемонструє інноваційну практику по запровадженню української версії європейської СУЯ- системи управління якістю у місцевому самоврядуванні.

Запровадження СУЯ було ознакою таких місцевих громад — лідерів як м Вінниця, Бориспіль, що отримав сертифікати ISO 90001-2008 демонструють кращі ніж інші місцеві громади показники якості муніципальних послуг та ефективності місцевих бюджетів.

Також дякуємо експерту програми DOBRE пані Семенець за допомогу у розробці згаданого проекту рішення!

Тепер і Баштанська міська ОТГ  приєдналась  до цього елітного клубу!

Нагадуємо, що напрацювання Мережі по ії запровадженню обговорено на лютневому круглому столі в Українському кризовому медіа- центрі та у порядку денного публічних консультацій, що заплановані Міністерством фінансів України «одразу після закінчення обмежень COVID-19».

Пост- реліз лютневого круглого столу на https://decentralization.gov.ua/news/12242?fbclid=IwAR0q_5SbhxdxcBk60wz0JoG4cHiLzordoov4BbSzJnet5poUK63sl2lprnw 

Михайло Золотухін,

Директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», координатор #ГромадськаПрефектура

Громадський аудит проведено рамках проекту «Внутрішній контроль та аудит – як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів у 4-х регіонів України», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Уряду Великої Британії  та в рамках діяльності «Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>