Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Кейс -1. Як степову Веселинівщину і Березанське Примор’я з’єднають прямою доброю дорогою.

Кейс -1. Як степову Веселинівщину і Березанське Примор’я з’єднають прямою доброю дорогою.

Обласною владою заплановано будівництво автомобільної дороги між зоною відпочинку «Рибаківка» та селом Вікторівка з капітальним та поточним середнім ремонтом доріг через районний центр Березанку до с. Широколанівка Веселинівського району.

Це відбудеться протягом 2020 – 22  років на виконання п 8. Додатку 3 Регіональної програми розвитку автомобільних доріг загального користування Миколаївської області, що затверджена 24.12.2019 рішенням облради

А п 3. Згаданого рішення рекомендовано районним та міським (міст обласного значення) радам розробити відповідні програми з урахуванням чинного законодавства та затвердженої Програми.

Так Миколаївська ОДА та депутати обласної ради почули рекомендації громадських префектів з ГО  «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ) та ГО «ЕКО Березань», що сформовані за результатами річної співпраці з Березанською районною радою та виконкомами Березанської і Коблівської ОТГ по пошуку шляхів вирішення проблеми належного врядування галуззю, що вибухнула рік тому серією перекриттям дороги. «Якість ремонтних робіт від осені 2018 р привела до протесту мешканців Лиманівського старостинського округу Березанської ОТГ, що у січні-лютому 2019 р. не пустили дітей у школу. Основною вимогою протестантів було забезпечення належної якості дороги..». – згадує учасник подій, заступник голови Березанської райради Олексій Сидорчук .

Хроніка змагань за якість дороги у релізі ГО «ЕКО Березань» https://www.facebook.com/LyudmylaMaxymenko/posts/452585461942470 .

Для підготовки обговорень та медіації конфлікту громадські префекти провели дослідження причин управлінської проблеми галузі на прикладі 2-х  ОТГ та Миколаївської ОДА.

ПРОПОЗИЦІЇ (загальні)

Аналітична записка та Презентація рекомендацій громадського аудиту ефективності витрачання публічних коштів на утримання автомобільних доріг у Коблівській і Березанській ОТГ.

Учасники 2 круглих столів у центрах ОТГ та 8-ми медіацій у старостинських округах визнали погодились з результатами дослідження та погодили чотири рецепти вирішення проблеми:

По-перше, рекомендувати обласній, районній та радам ОТГ розробити та затвердити відповідні програми з урахуванням вимог чинного законодавства;

По — друге, налагодити належне врядування у самій громади, зокрема у дорожній галузі;

По — третє, рекомендувати виконкомам затвердити паспорти місцевих доріг та систему внутрішнього контролю і внутрішнього аудиту;

По — четверте, виконати завдання дорожньої реформи, передав на дороги загального користування на баланс ОТГ з механізмам фінансування і контролю.

Також учасники обговорень визнали нагальним для розвитку ОТГ і Березанщини з’єднання прямою доброю дорогою курортне Примор’я Коблівської ОТГ через села Лиманівського та Василівського округів Березанській ОТГ з іншими районами Миколаївської області.

Так будівництво згаданої ділянки автомобільної дороги між зоною відпочинку «Рибаківка», що у Коблівської ОТГ та Вікторівкою, що у Березанській ОТГ з капітальним та поточним середнім ремонтом доріг до центру Березанської ОТГ стало спільним наказом команді нової ОДА від коаліції проекту.

Пост- релізи за підсумками заходів у Березанській та Коблівської ОТГ .

Результати громадського аудиту та напрацювання учасників круглих столів і медіації  було презентовано головам ОТГ, керівникам районів  — учасникам  наради голови Миколаївської ОДА з актуальних питань з актуальних соціально-економічних питань розвитку області та питань децентралізації, що відбулась  у сесійному зали обласної ради 01.11.2019 р

Також у регіональної програми розвитку автомобільних доріг загального користування Миколаївської області враховано пропозиції коаліції проекту.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>