Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Знайдемо порозуміння та сплануємо кроки для добрих доріг на Миколаївщині!

Саме для цього сьогодні 24 липня коаліція #ГромадськаПрефектура зібрала за круглим столом у бізнес — центрі Олександрівський 28 громадських експертів, медіа та представників  органів місцевого самоврядування м/ Миколаєва та Березанської, Вознесенської, Воскресенської, Коблівської ОТГ.

Своренно організаційний комітет по формуванню коаліції обласної коаліції «За добрі дороги у гармонійних громадах Миколаївщині» та робоча група, що погодить текс  резолюції – звернення до Миколаївської ОДА,  САД та органів місцевого сорядвання Миколаївщини.

Методистка коаліції Тетяна Золотухіна: 

По-перше, проаналізувала управлінських «хвороби» реалізації дорожньої реформи на місцевому та обласному рівнях

По-друге, запропонувала такі «рецепти» долання викликів реформи органами місцевого самоврядування:.

    1. Розробка стратегії розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури (окрема стратегічна ціль загального стратегічного плану);
    2. Розробка окремої галузевої програми;
    3. Запровадження середньострокового планування ремонтних робіт;
    4. Затвердження технічних паспортів доріг та розміщення їх на сайті ОДА та ОТГ;
    5. Впровадження механізму співфінансування з МОДА/САД + ОМС проектів і програм по ремонту та утриманню дорожньо-транспортної інфраструктури.

Презентація додається.

Анна КОПИНЕЦЬ,  Експерт проект ГО «CoST Ukraine зробила презентацію за результатам національного моніторингу питань дисципліни / доброчесності на місцевому та регіональному: як ОДА виконують вимоги національного законодавства.

Фото Анни Копинець

Нагадуємо, що у 2019 році експерти коаліції провели два громадських аудити відповідності вимогам національного законодавства місцевих політик реалізації дорожньої реформи на прикладах органів місцевого самоврядування:

Маємо два історії реалізації  ініціатив коаліції по пошуку порозуміння між представниками громадськості, органів місцевого самоврядування та ОДА на основі дігнозтування викликів реформ у згаданих громадських аудитів:

Перша. «Степову Веселинівщину і Березанське Примор’я з’єднаємо прямою доброю дорогою». Його презентував заступник голови Березанської райради Олексій Сидорчук.

 Фото  Олексія  Сидорчука 

Результатом є Обласною владою заплановано будівництво автомобільної дороги між зоною відпочинку «Рибаківка» та селом Вікторівка з капітальним та поточним середнім ремонтом доріг через районний центр Березанку до с. Широколанівка Веселинівського району.

Це відбудеться протягом 2020 – 22  років на виконання п 8. Додатку 3 Регіональної програми розвитку автомобільних доріг загального користування Миколаївської області, що затверджена 24.12.2019 рішенням облради

А п 3. Згаданого рішення рекомендовано районним та міським (міст обласного значення) радам розробити відповідні програми з урахуванням чинного законодавства та затвердженої Програми.

Так Миколаївська ОДА та депутати обласної ради почули рекомендації громадських префектів з ГО  «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ) та ГО «ЕКО Березань», що сформовані за результатами річної співпраці з Березанською районною радою та виконкомами Березанської і Коблівської ОТГ по пошуку шляхів вирішення проблеми належного врядування галуззю, що вибухнула рік тому серією перекриттям дороги. «Якість ремонтних робіт від осені 2018 р привела до протесту мешканців Лиманівського старостинського округу Березанської ОТГ, що у січні-лютому 2019 р. не пустили дітей у школу. Основною вимогою протестантів було забезпечення належної якості дороги..». – згадує учасник подій, заступник голови Березанської райради Олексій Сидорчук .

Хроніка змагань за якість дороги у релізі ГО «ЕКО Березань» https://www.facebook.com/LyudmylaMaxymenko/posts/452585461942470 .

Для підготовки обговорень та медіації конфлікту громадські префекти провели дослідження причин управлінської проблеми галузі на прикладі 2-х  ОТГ та Миколаївської ОДА.

Також у регіональної програми розвитку автомобільних доріг загального користування Миколаївської області враховано пропозиції коаліції проекту.

Друга.  «Добрі дороги Миколаєва — перші спроби конструктивного діалогу на платформі громадських рад . Ії презентував директор ФРММ  Михайло Золотухін.

Початок. 24.07.2019 р. Громадський аудит, показав, що гроші на ремонт доріг в г Миколаєві використовуються не прозоро і неефективно. Місцеве самоврядування мала «управлінські хвороби аналогічні громадам Березанщина. Про висновки аудиту у  газеті «Вечерний Николаев»http://frgn.mk.ua/?p=10873: матеріали у http://frgn.mk.ua/?p=10838 .

Основа. Експертно-громадська рада виконавчого комітету Миколаївської міської ради (далі ЕГР)  у вересні 2019 та Громадська рада рот департаментіЖКГ  у грудні на основі результатів аудиту  рекомендували посадовцям  комплекс рекомендацій. Реліз з резолюцією на http://frgn.mk.ua/?p=10989 .

Результат . на виконання рекомендацій дослідження проекту http://www.frgn.mk.ua/wp-content/uploads/2019/08/Zvit%20dosl19.pdf  та рішення ЕГР маємо:у  рішенні миколаївської міської ради від 20 грудня  2019р «Про затвердження Програми реформування та розвитку житлово-комунального  господарства міста Миколаєва на 2020-2024 роки» з’явився захід по складанню паспортів місцевих доріг. Уточнено кількість доріг. Їх кількісні показники зменшено на 30%;

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» — координатора коаліції #ГромадськаПрефектура

Круглий стіл є підсумковим заходом проекту «Добрі дороги у гармонійних громадах Березанщини», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки МФ «Відродження» та при партнерстві з ГО «ЕКО. Березань», Березанською районною радою та виконкомами Березанської, Коблівської ОТГ та Миколаївським місцевим центром ПВПД в рамках діяльності коаліції #ГромадськаПрефектура.

Круглий стіл є черговим заходом проекту «Дієві механізми гармонійного розвитку сіл в об’єднаних територіальних громадах Миколаївщині», що реалізується Фондом при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно на виконання технічного завдання 3.2.1.4. Плану заходів з реалізації у 2018-2020 р.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>