Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Знайдемо порозуміння та сплануємо кроки для добрих доріг на Миколаївщині ! ( (Реліз обласного круглого столу )

Саме для цього сьогодні 24 липня коаліція #ГромадськаПрефектура зібрала за круглим столом у бізнес- центрі Олександрівський громадських експертів, медіа та представників САД; ОДА; органів місцевого самоврядування м Миколаєва та Баштанської, Березанської, Вознесенської, Воскресенської, Кобліівської ОТГ.

Радіоефір на UA:Миколаїв з анонсом заходу на https://mk.suspilne.media/episode/32526?fbclid=IwAR1k1ocLtGLnGroT8rF46Rt1heLTUrfCglaQJgBwBqoQr82kZIY3iOCUguQ

Ми ініціюємо створення організаційного комітету з формування коаліції обласної коаліції «За добрі дороги у гармонійних громадах Миколаївщині» та тескту резолюції круглого столу.Питання програми круглого столу: 

  1. Які є досягнення та що заважає добрим дорогам на Миколаївщині;
  2. Які є практики місцевих  полісі та порозуміння ії суб’єктів/об’єктів;
  3. Як зменшити або запобігти ризикам реформи дорожньої галузі.

Методистка коаліції Тетяна Золотухіна 

По-перше, проаналізувала управлінських «хвороби» реалізації дорожньої реформи на місцевому та обласному рівнях 

По-друге, запропонувала такі «рецепти» долання викликів реформи органами місцевого самоврядування:. 

    1. Розробка стратегії розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури (окрема стратегічна ціль загального стратегічного плану)
    2. Розробка окремої галузевої програми
    3. Запровадження середньострокового планування ремонтних робіт
    4. Затвердження технічних паспортів доріг та розміщення їх на сайті ОДА та ОТГ
    5. Впровадження механізму співфінансування з МОДА/САД + ОМС проектів і програм по ремонту та утриманню дорожньо-транспортної інфраструктури 

Презентація додається.

Анна КОПИНЕЦЬ,  Експерт проект ГО «CoST Ukraine зробила презентацію за результатам національного моніторингу питань дисципліни / доброчесності на місцевому та регіональному: як ОДА виконують вимоги національного законодавства   від планування до реалізації зокрема при проведенні закупівель

Анна КОПИНЕЦЬ

Для довідки. Нагадуємо, що у 2019 році експерти коаліції провели два громадських аудити відповідності вимогам національного законодавства місцевих політик реалізації дорожньої реформи на прикладах органів місцевого самоврядування:

Маємо два історії реалізації  ініціатив коаліції по пошуку порозуміння між представниками громадськості, органів місцевого самоврядування та ОДА на основі дігнозтування викликів реформ у згаданих громадських аудитів:

Перша. «Степову Веселинівщину і Березанське Примор’я з’єднаємо прямою доброю дорогою». Його презентував заступник голови Березанської райради Олексій Сидорчук. Докладніше  у додатку 1.

Олексій Сидорчук

Друга.  «Добрі дороги Миколаєва — перші спроби конструктивного діалогу на платформі громадських рад . Докладніше  у додатку 2.

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» — координатора коаліції #ГромадськаПрефектура

Круглий стіл є підсумковим заходом проекту «Добрі дороги у гармонійних громадах Березанщини», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки МФ «Відродження» та при партнерстві з ГО «ЕКО. Березань», Березанською районною радою та виконкомами Березанської, Коблівської ОТГ та Миколаївським місцевим центром ПВПД в рамках діяльності коаліції #ГромадськаПрефектура.

Круглий стіл є черговим заходом проекту «Дієві механізми гармонійного розвитку сіл в об’єднаних територіальних громадах Миколаївщині», що реалізується Фондом при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно на виконання технічного завдання 3.2.1.4. Плану заходів з реалізації у 2018-2020 р.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>