Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Правова допомога та антикорупційний #ЛікБез

Саме ці два сервіси команди проекту Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що реалізує Мережа Ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії отримали небайдужі мешканці Воскресенський ОТГ на антикорупційному пікніку біля селищної ради, що відбувся  27 серпня.

 

По – перше, про систему безоплатної правової допомоги, що таке безоплатна первинна та вторинна правова допомога, категорії осіб, які можуть звернутися до Центру для отримання консультацій, складання процесуальних документів та представництва інтересів в судірозповіла начальниця відділу з надання безоплатної вторинної правової допомоги Миколаївського місцевого центру БВПД Вікторія Царьова. Також під заходу за консультацією звертались мешканці громади, яким було надано роз’яснення з наступних правових питань: заборгованість за кредитним договором та порядок відключення осіб від водопостачання, які не сплачують рахунки під час карантину.

 

По- друге, про   антикорупційний #ЛікБез експертка проекту Тетяна Золотухіна розповіла наступне :

«Відомо, що проблему корупції українці визначають третьою серед найважливіших? При тому, рівень готовності громадян до боротьби з корупцією у Миколаївській області майже такий же, як і по країні в цілому – 32,3%. Діяти потрібно разом і роль кожного з нас полягає у готовності співпрацювати та переконувати інших.

Саме для цього ми «людською мовою» ми розповідаємо небайдужім як боротися з корупцією та досягти успіху без хабарів на місцевому рівні. А саме :

  • Як швидко проконтролювати використання бюджетних грошей ОТГ?
  • Як контролювати будь-які процеси життєдіяльності в громаді?
  • Як отримати інформацію, якщо ти мешкаєш в периферійному населеному пункті?

Все геніальне просто!

Достатньо мати комп’ютер, інтернет та необхідні навички використання інтерактивних антикорупційних інструментів. Робота з відкритими джерелами інформації та реєстрами (Prozorro / Dozorro, YouControl, E-data), запити на інформацію – все це зараз доступно для кожного..».

 

Нагадаємо, що у Воскресенській ОТГ створюється  антикорупційна еко- система . Робочою групою селищної ради за допомогою проекту підготовлено  2місцевих НПА:

Антикорупційна програма об’єднаної територіальної громади  Воскресенської селищної ради;

— Порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Воскресенській селищній раді та її виконавчих органах»

Цей пакет виносяться на розгляд сесії, що відбудется 4 вересня 2020 р.

Просимо депутатів селищної ради підтримати згадані проекти рішень !

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» 

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

Представником проекту на Миколаївщині є ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва». А Його партнерами є Миколаївській місцевий центр БВПД,  ГО «ЕКО. Березань» та Воскресенська селищна рада

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>