Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Е-обговорення ЕГР розвитку підприємництва та туристичної галузі у Миколаєві.

Е-обговорення ЕГР розвитку підприємництва та туристичної галузі у Миколаєві.

Експертно-громадська рада виконавчого комітету Миколаївської міської ради (ЕГР) продовжує практику онлайн-обговорень актуальних питань розвитку міста, з огляду на існуючі карантинні обмеження та рівень епідемічної небезпеки. 

У середу, 2 грудня, члени ЕГР, інших громадських рад, створених при підрозділах виконавчих органів міськради, та залучені експерти разом з представниками 

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

та 

Департамент міського голови Миколаївської міської ради

зустрілися онлайн для обговорення проєкту Програми розвитку малого і середнього підприємництва у м. Миколаєві до 2023 року.

Також в рамках партнерства ГО «Фонд розвитку м.  Миколаєва» та Департаментів міської ради  презентовані сервіси дворічного грузино- україно- болгарського проекту  з розвитку туризму на основі спадщини і культури місцевих громад Миколаївщини  за підтримки коштів ЄС. 

 

 

Так прокоментував подію заступник голови ЕГР та директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін:

«Дякуємо ЕГР за можливість презентації сервісів проекту «Туризм, Спадщина Креатив», що реалізує ГО ФРММ за підтримки Georgian Arts and Culture Centre, Tbilisi (GE) за кошти програми Black Sea ЄС (Subsidy Contract No. BSB 1130) та при партнерстві з Департаментом Економічного розвитку миколаївського міськвиконкому.

Чекаємо заявки експертів на конкурсс тренерів та коучерів проекту. 

Також вітаю учасників круглого столу ЕГР з підтримкою 2 грудня проекту Програми розвитку малого та середнього бізнесу! Сподіваюсь, що ії прийняття міською радою відкрите нові можливості і для розвитку туризму у Миколаєві».

 

При презентації проекту Програми директорка департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Тетяна Шуліченко зазначила, що основні шляхи Програми спрямовані на реалізацію державної політики щодо сприяння розвитку малого й середнього підприємництва (МСП):

— покращання базових умов ведення бізнесу;

— посилення просування місцевого бізнесу;

— інформаційна підтримка;

— підприємницьке навчання, кадрова інфраструктура.

 

Також у ході онлайн-засідання заступник голови ЕГР Михайло Золотухін розповів про хід реалізації та сервіси міжнародного грантового проєкту «Туризм, спадщина і творчість».. Презентація проекту. 

Нагадаємо, нещодавно між Миколаївською міською радою та громадською організацією «Фонд розвитку міста Миколаєва» підписано меморандум про партнерство та співпрацю, спрямований на консолідацію зусиль у впровадженні заходів в рамках операційної програми «Басейн Чорного моря» за напрямом «Туризм». 

Це міжнародний грантовий проєкт, учасниками якого стали Грузія (м.Тбілісі – головний партнер), Болгарія (м.Добрич) та Україна (м.Миколаїв).

В його рамках передбачено створення транскордонного туристичного маршруту, проведення тренінгів з креативного туризму, підприємництва в сфері туризму, розробки культурних продуктів, проведення інвентаризації та створення бази даних. Заплановано створення туристичного порталу, проведення навчальних семінарів для місцевих органів влади, туроператорів та гідів з метою підвищення їх кваліфікації, а також впровадження 9 стартап-проєктів в галузі туризму.

Проєкт планують реалізувати впродовж 2021-2023 рр. Його загальна вартість складає 900 тисяч 173 євро, з них бюджет для України — 208 тисяч 452 євро. 

Реліз з текстом Меморандуму http://frgn.mk.ua/?p=11900 .

Як повідомив М. Золотухін, на даний час відбувається формування експертної групи із залученням представників громадськості, яка буде розробляти напрямки та заходи реалізації проєкту. 

Тож у членів ЕГР наразі є можливість безпосередньо долучитися до участі в міжнародній програмі. Умови конкурсу 

Тренерів http://frgn.mk.ua/?p=11926

Коучерів http://frgn.mk.ua/?p=11923

 

Позитивний відгук серед учасників обговорення – представників підприємницької спільноти викликали запропоновані в проєкті заходи з часткового відшкодування за рахунок бюджетних коштів відсоткових ставок за кредитами, залученими МСП для реалізації інвестиційних проєктів, витрат на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця та інш.

 

Члени ЕГР у свою чергу зацікавилися заходами кампанії «Купуй миколаївське» та зробили декілька цікавих пропозицій. В цілому учасники обговорення позитивно оцінили проєкт Програми. Одним з напрямків для подальшого вдосконалення на думку залучених експертів може стати розширення інформування підприємницької спільноти, зокрема, за рахунок використання Telegram-каналів.

 

Інформацію надано відділом громадських зв’язків департаменту міського голови ММР  

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>