Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Модернізація Стратегії Березанської – ЕКО- громади

 

Саме це разпочала Стратегічна рада Березанської селищної громади на засіданні, що відбулась 8 квітня 2021 р. за участю  старост більшості округів.

 

Відкриваючі засідання перший заступник Березанського селищного голови Ірина Компанієнко побажала успіху, підкреслила важливість завдань, що виконає рада для формування спроможної, комфортної і безпечної для мешканців та привабливої для інвесторів селищaної громади. 

Нагадала, що згідно розпорядженням селищного голови Стратегічна рада має забезпечити до

  •  Першого травня 2021 р. розробку оновленого проекту Стратегії розвитку громади з  завданнями, заходами та проектними ідеями з вирішення екологічних проблем
  • Тридцятого травня 2021 р. проведення Стратегічної екологічної оцінки проекту оновленої стратегії (далі СЕО) та запропонувати громаді проект Стратегії для його обговорення.

А заплановано, що 

Директор ГО «Фонд розвитку м Миколаєва» Михайло Зололухін, нагадав, що у 2020 році до 4-х округів Березанської ОТГ приєднано 5, що відкрили як нові можливості так і принесли застарілі соціально – економічних проблеми:

«Саме про нагальність проблем управління ТПВ, водозабезпечення та біологічного різноманіття ще раз нагадали анкетування та лютнева серія фокус- груп у всіх старостинських округах оновленої громади, що проведено у командою проекту у 2021 р..

Також  цей пакет екологічних проблем, виявила  громадська експертиза діючої Стратегії розвитку ОТГ, що була проведена експертами коаліції «Громадська префектура» у форматі стратегічної екологічної оцінки.».

Загалом, виявлені проблеми перешкоджають виконанню місії та реалізації стратегічних завдань діючої Стратегії.

Саме для актуалізації цілей і модернізації завдань, заходів та розробців проектних ідей і проектів щодо вирішення екологічних проблем розвитку ми ініціювали створення Стратегічної ради…».

Учасники засідання для аналізу актуальності цілей діючої Стратегії Березанської ОТГ  та опрацювання завдань, заходів та проектних ідей, зокрема вирішення екологічних проблем Учасники засідання отримали опитувальник отримали «Дерево цілей»

Запрошуємо членів ради, старост, екологів і краєзнавців до формування співпраці!

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Методичний супровід робочої групи відбувається за підтримки проекту «Дієва стратегія для гармонійної Березанської ЕКО — громади», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Проект реалізується ФРММ спільно з Березанською селищною радою, ГО «ЕкоБерезань» та ВГО «Національний екологічний центр України», з КУ РЛП «ТИЛІГУЛЬСЬКИЙ» в рамках діяльності коаліції #ГромадськаПрефектура у складі Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>