Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

ТУРИЗМ, СПАДЩИНА ТВОРЧІСТЬ (#THC)

 

 

 

 

 

 

В рамках компоненту розвитку потенціалу проекту ТУРИЗМ, СПАДЩИНА І КРЕАТИВНІСТЬ (ТСК) відбудуться два раунди тренінгів з креативного туризму, культурних продуктів для туризму та підприємництва. Перший раунд відбудеться у травні-червні 2021 року, другий – у липні-серпні 2021 року. Усі заходи будуть проводитися відповідно правил і обмежень, пов´язаних з пандемією коронавірусу, для безпеки всіх учасників.

Буде зроблено черговий важливий крок до формування Україно- Грузино- Болгарського кластеру #THC з розвитку туризму на основі нематеріальної культурної спадщини місцевих громад Миколаївщини, Кахетії та Добруджі.

Конкурсною комісією з 82 мотивайійних анкет відібрані 43 фіналістів та 14 резервних учасників навчань з місцевих громад Миколаївщини.

Це приватні осіби / організації, які беруть участь у місцевому творчому туризмі, а також підприємці / стартапері. Більшість з них мають досвід традиційних ремесел та візуальних мистецтв, традиційної гастрономії та кулінарних практик, мистецтв, організації традицій виготовлення місцевих продуктів, музики та виконавських ритуалів та святкових заходів тощо.

Маємо надію, що за ресурсною підтрикою команди проекту випускники напрацюють / впровадять туристичні продукти, використовуючи згадані та інші нематеріальні культурні ресурси місцевих громад.

Нагадуємо що 17 березня на прес — клубі #ТHC http://frgn.mk.ua/?p=12265 команда експертів проекту презентувала навчальну програму «Школи креативного туризму» та три сфери міжнародного кластеру креативного туризму, що були сформовані за результатами інвентаризації http://www.frgn.mk.ua/wp-content/uploads/2021/03/zvitInve.pdf нематеріальної культурної спадщини місцевих громад Миколаївщини – ідей та креативних практик місцевих краєзнавців, культурних діячів та підприємців.

#THC — це спільна діяльність Грузинського центру мистецтв і культури (GACC), Європейського інституту культурного туризму EUREKA NPO та Фонду розвитку міста Миколаєва (FDN).

Він спрямований на те, щоб пов’язати сектори туризму та спадщини для їх взаємної вигоди.

Загалом, метою є розвиток бізнесу в цих секторах шляхом розвитку креативного туризму та культурних продуктів на основі місцевих надбань.

THC здійснюється за підтримки Програми басейну Чорноморського басейну ENI CBC 2014-2020 та фінансується Європейським Союзом.

Наразі партнерами ФРММ з реалізації цілей проєкту є сімь територіальних громад. А саме: дві міські; одна селищна та чотри сільських громад. Укладено відповідні меморандуми про співпрацю з головами Миколаївської і Вознесенської міських, Березанської селищної та Галицинівської, Радсадівської, Мішково-Погрелівської Константинівською сільських рад.

Процес налагодження партнерства з органами місцевого самоврядування та місцевими адміністраціями Миколаївщини триває.

Запрошуємо зацікавлених осіб органів публічної влади регіону до партнерства!

Інформація про тренінги та інші сервіси проекту будуть опубліковані на веб-сторінках партнерів та у Facebook та на офіційній сторінці проекту у Facebook.

 

Запрошуємо зацікавлених осіб органів публічної влади регіону до партнерства!

 

Контактна інформація:

ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

Адреса: 54017, м. Миколаїв, вул. Севастопольська, 15, оф. 3

Телефон: (0512) 47-34-79

38 (0512) 47-38-79, Viber 050 547 81 35.

Email: fondnikol@gmail.com

http://frgn.mk.ua/?p=12076

https://www.facebook.com/fondrazvitia#!/fondrazvitia?sk=wall

«Туризм, спадщина і творчість» ( #ТHC) https://www.facebook.com/groups/564684587824392

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>