Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

ПРОЕКТНА ІДЕЯ ДВОХ ВИПУСКНИЦЬ «ШКОЛИ КРЕАТИВНОГО ТУРИЗМУ»

Стали основою  яскравого, смачного етнофесту «Pepperfest», якій відбувся 12 вересня на центральній площі у мікрорайону Тернівка в рамках свята міста Миколаєва.

Експерт проекту # ТНС Карлашевіч Євген з випускницями «Школи креативного туризму» Надією Сербуловою та Тетяною Скуратовою

Учасниці транскордонного причорноморського «Реєстру нематеріальної культурної спадщини» за допомогою тренерів і кучерів проекту та за підтримки миколаївської міської ради вперше відтворили етнофест, зробив важливий крок до формування причорноморського кластеру #СкіфськийВсесвіт»!.

До програми святкового концерту долучилися не тільки дитячі і дорослі етноколективи Тернівки, а й гості з усього Миколаєва, включаючи національні громади. 

Які тільки мови не звучали на сцені, кого тільки не було в різноманітному яскравому дійстві: болгарські вишиванки, українські купальські вінки, кавказький «Танець з шаблями», циганська скрипка … 

 

 

 

 

 

 

 

Глядачів порадували і наймолодші учасники в жовтих костюмах «ципляток», і визнані в Миколаєві артисти, такі як кавказький шоу-балет «ASSA DANCE» і циганський ансамбль «Бахтале».

 

 

 

 

 

 

 

 

Свято відвідали: радник з економічних питань Генерального консульства Республіки Ніколай Димитров, міський голова — Олександр Сєнкевич, депутат обласної ради – Надія Іванова, депутат Миколаївської міської ради – Дмитро Іванов.

Упродовж усього фестивалю для гостей працювали: Еко ярмарок, на якому кожен бажаючий міг придбати справжній болгарський перець, фотозони, майстер – класи, Food cord. На всіх очікували конкурси, розіграші та подарунки протягом усього дня.

Неймовірні емоції усім присутнім дарували колективи міста та області. А також одним із сюрпризів був яскравий парад «Baby зеленчуци», в якому приймали участь наймолодші учасники фестивалю. Свято завершив заслужений артист України – Олександр Сичов.

Даний фестиваль прокоментував  експерт «Фонду розвитку міста Миколаєва», бізнес-тренер «Школи креативного туризму» Євген Карлашевіч:

«Відбулась успішна подія, на якої була різноманітність. Гості могли і побачити культуру краю, і спробувати традиційну їжу, і щось купити. 

Можна було додати більше локацій, наприклад, майстер-класи, які б дозволили гостям дізнатися більше про цю привабливу місцевість. Коли турист приходить, потрапляє в середу і втягується в процес, у нього залишається якомога більше вражень — це і є основна ідея креативного туризму.

Це був Дипломний проект ініціативної групи 3 студентів, які проходили навчання в «Школі креативного туризму». Завдяки тому, що вони пройшли школу, де ми розглянула їх можливості і творчий потенціал, вони отримали важливі навички для реалізації свого проекту: а саме по співпраці та об’єднання, в тому числі і з такими великими структурами, як міська рада і Болгарське консульство. 

Всі наші студенти реалізують випускні проекти — показують власний продукт в сфері креативного туризму. Однак саме ці студентки змогли за допомогою придбаних навичок і власного таланту підняти свій захід на такий високий рівень, що до них приїхав і мер, і консул, і велика кількість відомих творчих колективів Миколаєва. 

Вони самі зв’язалися і з міською владою, і з представниками болгарського суспільства, домовилися про зустріч, розповіли, і їм вдалося привернути увагу до свого проекту. На підготовку фестивалю пішло близько місяця.»

Фото Євгена Карлашевіча  

 

Сторінка фестивалю Pepperfest 

Нагадуємо, що випускниками Школи у травні – червні 2021р. стали 46 краєзнавців, художників, народних ремісників, популяризаторів традиційної кухні, виноробства з 9-ти місцевих громад Миколаївщини. Реліз Школи на http://frgn.mk.ua/?p=12483

Прес-служба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».

Засновниками та організаторами міського етнофестивалю «PepperFest» є: управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради;  міський заклад культури Миколаївської міської ради Тернівський будинок культури; Бібліотека філія №16 ЦБС для дорослих м. Миколаєва; ГО «Тернівське болгарське товариство ім. Івана Вазова».

Донором етнофесту є: адміністрація Центрального району та начальник управління молодіжної політики Миколаївської міської ради –Олександра Рябенко.

Ідея етнофестивалю «PepperFest» розроблено випускниками Школа в рамках проєкту «Туризм. Спадщина, Творчість» (#THC), що реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Georgian Arts and Culture Centre, Tbilisi (GE) за кошти Програми Black Sea Basin (Subsidy Contract No.BSB 1130).

Адреса офісу Фонду: 54017, м. Миколаїв, вул. Севастопольська, 15, оф. 3 . 

Тел. (0512) 47-34-79, 38 (0512) 47-38-79, Viber 050547 81 35.

Email: fondnikol@gmail.com, http://frgn.mk.ua/?p=12076

https://www.facebook.com/fondrazvitia#!/fondrazvitia?sk=wall

«Туризм, спадщина і творчість» ( #ТHC) 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>