Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Виклики та можливості демократії на шляху до відновлення Березанської ТГ


Саме це обговорила Березанська стратегічна рада на засіданні 09 червня 2022 р..


Стратегічна рада визнала доцільність запуску демократичних механізмів взаємодії влада- громада для напрацювання Плану відновлення Березанської ТГ. А саме:
По-перше, селищному голові створити «Організаційний комітету з формування Плану відновлення Березанської ТГ»;
По-друге, Секретарю селищної ради на основі пропозицій громадського аудиту ФРММ підготовити для затвердження на виконкомі положення про діяльність громадських рад.
По- третє, членам Стратегічної ради організувати навчання для активістів, посадовців і депутатів з практичних питань участі у відновленні ТГ.
Учасники засідання, аналізуючи виклики, представники місцевого самоврядування, місцевих громадських організацій та ОСН зазначили, що у наслідок російської агресії громада прийняла більш 2,5 тис ВПО, що потребують допомоги та робочих місць.
Так Виконкомом селищної ради та ГО «ЕКО Березань» створено система з надання матеріальної, гуманітарної допомоги постраждалим мешканцям, зокрема ВПО.
Загалом, учасники засідання погодились з доцільність запровадження механізмів демократії участі, зокрема громадської ради як майданчику діалогу влади з активістами, зокрема ВПО при формуванні Плану відновлення Березанської ТГ.
Зокрема, Олексій Сидорчук, голова ГО «ЕКО Березань», депутат селищної ради, а з перших днів війни – координатор Волонтерського Центру «БЕРЕЗАНЬ», створений активістами його організації, зауважив, що в часи збройної агресії росії, на Березанщині влада та громадянське суспільство сконсолідоване як ніколи, разом зустрічає виклики сьогодення, а саме: організацію життєдіяльності громади, розміщення ВПО, сил ЗСУ та ТрО.
Ми не конкуруємо чи змагаємось зараз, а логічно та розумно доповнюємо один одного. Тому приємно, що ми разом схвалили створення «Оргкомітету з формування Плану відновлення Березанської ТГ, а також організацію навчань для активістів, посадовців і депутатів з практичних питань участі у відновленні ТГ.
Нагадуємо раніш стратегічна рада за рекомендаціями громадської експертизи стану забезпечення форм місцевої демократії напрацювала пакету НПА , зокрема Положення про консультативно-дорадчі та інші допоміжні з органи селищної ради. Реліз на http://frgn.mk.ua/?p=13051 .
Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»
Запрошуємо місцевих активістів, небайдужих експертів і практиків з місцевого розвитку та демократичного урядування взяти участь у напрацюванні рецептів дієвої взаємодії «влада – громада» в умовах військової агресії.
Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»
Діяльність відбувається за підтримки проекту «Дієва місцева демократія у гармонійних громадах Миколаївщини», що реалізуються ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.
EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.
Метою проєкту є посилення спроможності членів Новоодеської, Вознесенської, Мішково – Погорілівської, Радсадівської та Березанської ТГ до взаємодії «влада–громада» при вирішенні болючих питань відбудови громад (інфраструктури, життєзабезпечення та місцевої економіки)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>