Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Громадський аудит системи освіти Коблівської громади

Саме його висновки обговорили з місцевими посадовцями та представниками громадськості 02 грудня 2022 р. на круглому столі з відновлення територіальної громади.

Коблівський сільський голова Панич так прокоментував результати заходу:

«Наша громада продовжує працювати над розробкою Плану відновлення Коблівської сільської територіальної громади разом з ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».

Сьогодні експертка Фонду  Татьяна Золотухина  презентувала результати громадського аудиту, в рамках яких проведено оцінку ефективності управлінської структури виконавчих органів нашої селищної ради у сфері освіти.

У громаді триває опитування місцевих посадовців, громадських лідерів та керівників комунальних і приватних підприємств щодо пріоритетів місцевого Плану відновлення громади з викликів та шляхів їх відновлення.

За результатами опитування та згаданих обговорень планується модернізація управлінської структури, освітньої мережі та розробка Плану відновлення нашої громади з врахуванням інтересів влади, бізнесу та громадськості».

Методика аудиту та сервіси ГО «Фонду розвитку міста Миколаєва» з відновлення  громади та розвитку місцевої демократії в рамках відповідних проєктів за підтримки МФ «Відродження» та Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні презентована на подібному липневому заході .

Загалом, протягом серпня-листопада у Коблівській громаді за згаданими методиками проведено:

1. Оцінка ефективності та результативності окремих виконавчих органів ради і посадових осіб, відповідальних за відповідний напрямок роботи.

2. Оцінка ефективності управлінської структури виконавчих органів ради загалом, її відповідність нагальним потребам соціально-економічного та культурного розвитку громади.

3. Оцінка ефективності управління освітою в умовах воєнного стану та її перспективи.

Експертка ФРММ Тетяна Золотухіна так сформулювала загальні рекомендації аудиту:

«В умовах вкрай обмежених можливостей для державної підтримки громаді потрібно шукати власні резерви для забезпечення подальшого існування та реформування освітньої мережі.

Такими резервами в освітній галузі громади може бути:

  1. Подальша оптимізація освітньої мережі:
    1. розгляд питання щодо реорганізації Тузлівського та Анатоліівського ліцеів до рівня початкових шкіл;
    1. розгляд питання щодо реорганізації Новофедорівського та Українського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (у 2022р- ліцеїв): створення Новофедорівської та Української  гімназії.
  2. Оптимізація бюджетних видатків місцевого бюджету на освіту.»

Текст громадського аудиту

Нагадуємо що

10-11 листопада у Березанці відбулась осіннє дводенне навчання з питань громадської участі у відновленні та проєктного менджменту для громадськості Коблівської та Березанської ТГ . Реліз навчання на http://frgn.mk.ua/?p=13391.

8-9 грудня у Березанці відбудется зимове дводенне навчання з питань громадської участі у відновленні та проєктного менджменту для громадськості Коблівської та Березанської ТГ . Анонс – http://frgn.mk.ua/?p=13428 .

Запрошуємо представників громадськості, місцевих посадовців, депутатів

Прес- служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Cупровід відновлення Коблівської сільської громади здійснює ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» в рамках проектуІнтеграція ВПО у відновлення територіальних громад Миколаївщини за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та в  рамках діяльності коаліції «Мережа ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Партнерами проекту є Коблівська сільська рада та ГО «ЕКО. Березань».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>