Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Дев’ять ініціатив для зеленого відновлення трьох громад Миколаївщини

Саме це сформували випускники серії квітневих одноденних навчань для трьох громад у «Школі громадянської дії», які відбулись у вознесенському ресторані Scorini .

У серії навчань взяли активну участь 58 представників місцевого самоврядування, комунальних установ та громадськості Олександрівської селищної, Бузької сільської та Вознесенської міської громад.

За допомогою директора Дмитра Проніна, фасилітатора програми «Активні громадяни» Британської ради, скаут -лідера Всеукраїнської скаутської асоціації сформовано дев’ять и проєктних ідей для Олександрівської, Бузької та Вознесенської громад.

Саме так тренер прокоментував подію:

«Програму навчання я будував на основі методики програми «Активні громадяни» Британської ради, метою якої є забезпечення сталого розвитку та розбудові міжкультурного діалогу. В основі тренінгу було використано вправи, де через креативний підхід з дослідження проблем громади народжують проєкти соціальної дії для покращення та відновлення екологічної безпеки в своїй громаді.

 Учасники тренінгу були залучені до процесу пошуку екологічного пошуку проблем в свої громадах, поділилися своїми спостереженнями та досвідом у сфері створення  екологічно-безпечного простору, що дало змогу надихнутись над створенням рішень з вирішення наявних проблем в минулому.

Окремо хочу зауважити, що жителі міста Вознесенськ акцентували свої ідеї на проблемі застою води в річці Мертвовод, і на їх думку це може спричинити виникнення болота в центрі міста. Це свідчить про великий інтерес до покращення екологічної ситуації в місті.»

Програма, презентація та навчальні матеріали

Нагадуємо, що 18-19 квітня 2023 р. у Вознесенську в рамках «Школи громадяської дії» відбудеться з тренінг -майстерня проєктного менеджменту для зеленого відновлення. Анонс http://frgn.mk.ua/?p=13608

Випускники Школи протягом 2023 р. з коуч — підтримкою #РесурснийЦентрЗеленогоВідновлення підготують, знайдуть ресурси та реалізують проекти для зеленого відновлення.

З питань коуч-супроводу проектів  звертатися до: 

  • Риті Жукова – головний спеціаліст  відділу стратегічного планування та розвитку Вознесенської міської ради. Тел. (вайбер) +38(097)711-10-65, E-mail: jukova87-87@ukr.net ;
  • Маріана Капусткіна — офіс-менеджер ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», Тел (Вайбер) , (050) 547-81-35; E-mail: fondnikol@gmail.com .

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Для довідки:

Навчання для представників громадськості 3-х ТГ відбулись у межах проєкту ««Зелене Відновлення на Миколаївщині: Організація діяльності мережі «Ресурсних центрів зеленого відновлення» у територіальних громадах Миколаївської області».», який реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Данії.

Думки, висновки та рекомендації, висловлені під час заходу, належать виключно учасникам та не обов’язково відображають офіційну позицію ПРООН, ООН, Уряду Данії та/або інших міжнародних партнерів.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>