Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

На шляху до зеленого відновлення Бузької сільської громади

Напередодні Дня місцевого самоврядування у будинку культури села Вознесенське відбувся перший запуск ЕКО-котельного обладнання, якій працюватиме на біомасі.

Котел придбано за сприяння Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії.

«Зроблено важливий практичний крок до зеленого відновлення, зокрема переходу на відновлювані джерела енергії комунальних закладів освіти. Запуск ЕКО-твердопаливного котла потужністю 40 к Вт, розрахований на обігрів площі 400 квадратних метрів.

Близько 1000 жителів нашої громади матимуть змогу комфортно працювати, проводити репетиції, організовувати роботу в гуртках та просто відвідувати Будинок культури, не дивлячись на холодну пору року.

Це також дозволить ефективніше використовувати ресурси та знизити енерговитрати, сприяючи екологічності нашого закладу культури та роблячи крок у напрямку більш сталого майбутнього нашої громади

Щиро вдячні нашим міжнародним партнерам за допомогу в цей непростий час. Дякуємо, що знаходите можливість підставляти дружнє плече тоді, коли це дуже необхідно. Сподіваємося, що наша співпраця буде такою ж продуктивною і в майбутньому.

Дивимося у майбутнє з впевненістю. Працюємо задля найшвидшої Перемоги!»,

 – прокоментував подію Бузькій сільській голова Юрій Заволока.

На грудневу сесію сільської ради за рекомендаціями коаліцій громадських організацій «Ресурсний центр зеленого відновлення Миколаївщини» винесено важливе рішення, яке зробить сталим зелене відновлення в Бузькій громаді.

Зокрема, мова йде про внесення змін до плану соціально-економічного розвитку на 2021–2024 роки, яким заплановано не тільки перехід на відновлювані джерела енергії у комунальних закладах, а й:

  • Розробка «Плану сталого енергетичного розвитку Бузької сільської територіальної громади до 2035р;
  • Розробка «Плану адаптації до  наслідків змін клімату Бузької сільської ради»
  • Розробка Плану відновлення Бузької сільської  ради, що матиме “зелені проєкти”
  • Проведення інформаційно-просвітницьких заходів щодо запровадження ВДЕ в домогосподарствах , об’єктах комунального власності, бізнес-структурах.  Надання консультацій та комунікація з громадськістю та ЗМІ;
  • Приєднання до  Європейської ініціативи «Угода мерів» — руху за збереження клімату та енергії на місцевому рівні  https://com-east.eu/uk/pro-nas/ugoda-meriv/n

Для координації зусиль самоврядування та громадськості з формування та забезпечення зеленого відновлення на принципах відкритості, прозорості та «відбудови на краще» буде створено Ресурсний центр зеленого відновлення як окремого напрямку діяльності місцевого самоврядування ТГ.

Проєкт рішення з його обгрунтуванням на

Запрошуємо небайдужих до майбутніх ЕКО-заходів, зокрема для запуску нової ЕКО- системи поводження з ТПВ та теплозабезпечення громади на основі ВДЕ.

В осені серпні у селах громади вже відбулася серія толок із прибирання стихійних звалищ. Тридцать екоактивістів та екоактивісток разом із комунальниками збирали сміття та приводили до ладу зелені зони у селах.

Фото Толоки у селах Бузької громади. Автор: Завдуюча будинку культури Світлана Фанта.

Ідея толок зародилася за результатами серії навчань та круглих столів, що відбулися навесні в Олександрівській, Вознесенській та Бузькій громадах.

Запрошуємо місцевих депутатів та  ЕКО-активістів до співпраці!»

Пресслужба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Для довідки

Ініціативу «Зелене відновлення Миколаївщини» впроваджує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Данії.

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>