Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Вознесенськ активно сприяє розвитку органів самоорганізації населення

voznesensk_city_coa1992

24 травня 2013 року на 37 сесії Вознесенської міської ради було прийнято важливе рішення для розвитку органів самоорганізації населення.

Депутати проголосували за Порядок створення та легалізації (продовження повноважень) органів самоорганізації населення, який визначає загальні принципи діяльності  органів самоорганізації населення в місті Вознесенську.

Для вже існуючих ОСН та тих, що тільки збираються реєструватися, це рішення є справжнім проривом в масштабах міста. Адже до сьогодні ОСНи в м. Вознесенську Миколаївської області створювалися, спираючись тільки на Закон України «Про органи самоорганізації населення».

А як відомо, в Законі вказані основні положення діяльності ОСНів без деталізації: не вказані норми представництва населення при проведенні конференцій, не наданий перелік документів, необхідних для проведення легалізації, не прописаний механізм проходження процедури реєстрації ОСН – всі ці питання згідно закону надані на розсуд місцевим органам влади.

Тож, ОСНи Вознесенська мали певні труднощі при здійсненні поточної діяльності, які вдалося розв’язати завдяки ухвалі Порядку створення та легалізації (продовження повноважень) органів самоорганізації населення в місті Вознесенську.

Під час підготовки даного проекту рішення методичну допомогу Вознесенській міській раді надали експерти регіонального Ресурсного центру для ОСН Миколаївщини. Тепер, окрім опису процедур, норм представництва, переліку документів у ОСНів є навіть зразки документів для ведення поточної діяльності, затвердженні міською радою.

Послугами Ресурсного центру вже встигли скористатися і в м. Миколаєві, відповідні рішення були прийнятті на 28 сесії Миколаївської міської ради 16 травня цього року.

Нагадаємо, що Регіональний ресурсний центр для ОСН Миколаївщини працює в рамках проекту «Покращення діяльності органів самоорганізації населення (ОСН) в селах і містах Миколаївщини», що реалізує Фонд розвитку міста Миколаєва в партнерстві з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за фінансової підтримки МФ «Відродження». Діяльність проекту охоплює всю Миколаївську область з пріоритетом на Миколаїв, Вознесенськ, Снігурівка та Баштанка.

Прес-служба НГОО «Фонд развития города Николаева»

Адрес: Ул. Севастопольская 15 кв. 3 г.  Николаев.

Тел (0512) 47-38-79, Факс (0512) 47-34-79

www.frgn.mk.ua

frgn@ukrpost.ua

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>