Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Мешканці більшості сіл селищ міст Миколаївщини мають можливість отримати вільний інтернет — доступ та інформаційні послуги з питань адміністративних послуг та діалогу з владою за допомогою бібліотек

images1На початку липня 2013 р. у тренінговому центрі Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гмирьова пройшла друга серія навчань консультантів з питань застосування інформаційно-комунікативних технологій при отриманні інформаційних, адміністративних послуг та інших сервісів влади на базі місцевих бібліотек. (Програму семінару – тренінгу.  Бюлетень » БІБЛІОТЕКИ — МОСТИ К Е-УРЯДУВАННЯ (НА ПРИКЛАДІ М. МИКОЛАЄВА«). У квітні 2013 вже відбулась перша серія навчання з додатковими практичними заняттями у центрах обслуговання громадян (ЦОГ) http://www.niklib.com/obslug.ru Центральної бібліотечної системи для дорослих м Миколаєва ім. М. Л. Кропивницького. Загалом випускниками тренінгового центру стали більш 100 осіб (52 пари бібліотекар+громадській активіст) з майже всіх районів області. Тепер консультанти «Центрів вільного доступу до інтернету» допоможуть мешканцям більшості сіл, селищ міст Миколаївщини отримати якісні інформаційні послуги та сервіс у налагодженні діалогу з владою через інтернет. У перспективі, на базі місцевих бібліотек буде створено мережа, що забезпечить сервіс громадянам при їх діалозі з владою.

Під час семінарів експерт Фонду, кандидат політичних наук, викладач кафедри інформаційних технологій та систем управління Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Ігор Куспляк та Наталія Моісеєва — заступник директора Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гмирьова презентували наявні електронні послуги національного та регіонального рівнів та допомогли громадським активістам та бібліотекарям опанувати наявні сервіси та методики використання можливостей сучасних місцевих бібліотек при наданні адміністративних послуг та інших сервісів для мешканців своїх сіл, селищ міст. Також учасники навчання були гостинно прийняти у бібліотеках центральної бібліотечної системи м. Миколаєва для дорослих, що створено при підтримці програми «Бібліоміст», Миколаївської міської ради та ММГО «Фонд розвитку м Миколаєва» за кошти МФ «Відродження»( фото з візитів учасників навчань) Де змогли почути та побачити про дієву успішну модель сервісу бібліотек при наданні інформаційних послуг громадянам при отриманні адміністративних послуг та налагодженні діалогу з місцевою владою у м. Миколаєві зокрема з використанням інтернет-техногій. За два роки ця модель вже отримала з одного боку популярність у миколаївців, з іншого всеукраїнське та міжнародне визнання. А саме :
По-перше, у травні 2012 стала переможцем у всеукраїнському конкурсі IREX на кращу практику у номінації «Захист прав та представлення інтересів громади.». Детальніше на http://frgn.mk.ua/?p=4373.По-друге, у червні 2013 р Центральна бібліотека імені М.Л. Кропивницького (м. Миколаїв) стала переможцем премії «Інновації» міжнародної Програми інновацій публічних бібліотек (EIFL-PLIP) http://www.eifl.net/eifl-plip-innovation-award/award-4-open-government.Після завершення проекту бібліотекарі зможуть надавати фахові консультації для користувачів електронних послуг у бібліотеках районних центрів, міст та сіл Миколаївської області.
Запрошуємо Вас, мешканців, громадських активістів з сіл, седищ міст Арбузинського, Баштанського, Березанського, Березнегуватського, Врадієвського, Вознесенського, Веселинівського, Доманьовського, Жовтневого, Казанківського, Новобузського, Первомайського, Снігурівського районів Миколаївської області у ценрти вільного доступу до інтернета, де за допомогою консультантів Ви отримаєте інформаційні послуги щодо адміністративних послуг та діалогу з владою з використанням інтернет-технолгій. Питання, пропозиції щодо проекту чекаємо кожний робочий день з 9-00 до 17-00 на або тел/факс (0512) 47-38-79 та цілодобово на fondnikol@mail.ru.

——————————————————————————————-

Проект реалізується громадською організацією  «Фонд розвитку міста Миколаєва» спільно з Миколаївською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. О. Гмирьова за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в рамках програми «Бібліоміст» відповідно до Національного плану дій в рамках Партнерства «Відкритий уряд», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р. При цьому Миколаївська ОУНБ згідно з наказом Міністра культури № 135 від 01.03.2013 року  є виконавцем проекту «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування» уМиколаївській області.

Метою проекту – залучення населення сіл, селищ міст Миколаївщини до вивчення й використання електронних послуг, ресурсів, та інструментів е-урядування на основі:

—  інформування населення сіл, селищ, міст Миколаївщини про наявні е-послуги національного та регіонального рівнів з використанням ресурсів публічних бібліотек;

— спільне навчання представників бібліотек та різних групи населення користуватися ними, щоб ефективно спілкуватися з урядовими структурами, брати участь у прийнятті рішень місцевої влади, отримувати необхідні адміністративні послуги у новому форматі.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>