Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Миколаївцям — ефективні та людяні місцеві бюджети

218695_original5 листопада 2014 р. у конференц-залі готелю «Миколаїв» (пр. Леніна буд. 107. м. Миколаїв) пройде круглий стіл «Миколаївцям — ефективні та людяні місцеві бюджети», під час представниками місцевих об’єднань громадян, бізнесу та органів місцевого самоврядування м державної влади буде обговорено виклики ефективності та людяності (прозорості) бюджетів м Миколаєва та Миколаївської області в умовах реформування місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою. Також Фонд розвитку міста Миколаєва презентує свій конкурс мікрогрантів на тему: «Солідарні дії об’єднань громадян та місцевого бізнесу для ефективних бюджетів м. Миколаєва та Миколаївської області» за кошти NED. Умови конкурсу мікрогрантів на http://frgn.mk.ua/?p=6827.

 В умовах реформи місцевого самоврядування, що передбачає децентралізацію бюджетного процесу громада міста Миколаєва отримає не тільки нові можливості, але ї виклики. Одним з них є обмеженість місцевих бюджетів та брак прозорості бюджетного процесу. Вкрай важливо: щоб усі кошти платників податків не лише використовувались за призначенням, але і щоб призначались вони максимально наближено до потреб мешканців міста. Щоб бюджетний процес став зрозумілим для всіх громадян; щоб став реальністю дієвий громадський контроль за ефективністю використання коштів громади міста/області та державних коштів на місцевому рівні (як поточний громадський контроль тендерних закупівель так і ефективності виконання місцевих бюджетних програм); щоб oбюджет наступного року не був копією бюджету попереднього року; щоб здійснювався аналіз потреб перед затвердженням бюджету, а також оцінка ефективності після його використання.

Під час круглого столу 5 листопада представники об’єднань громадян, місцевого бізнесу, ЗМІ та органів місцевого самоврядування і державної влади разом обговорять основні можливості і виклики, що надасть для громади м Миколаєва реформа місцевого самоврядування та децентралізація бюджетного процесу. Програма круглого столу.

Представники місцевої громадськості та бізнесу у подальшому зможуть:

по-перше, поглибити свої знання з тематики круглого столу під час триденного навчання у Миколаєві 16-18 грудня. Анкета учасника «Школи громадянської дії»;

по-друге, за результатами згаданого конкурсу мікрогрантів отримати фінансову та консультативну підтримку своїх проектіввід «Фонду розвитку м. Миколаєва» за кошти NED( м Вашингтон, США).

Запрошуємо до участі у круглому столі ЗМІ, представників громадських організації, благодійних фондів, органів самоорганізації населення та бізнесу м. Миколаєва, які цікавляться питаннями формування міського бюджету та моніторингу його використання взяти активну участь у роботі круглого столу.

Початок реєстрації у конференц-залі готелю «Миколаїв» (пр. Леніна буд. 107 м. Миколаїв) 5 листопада о 10-45.

Прес-служба ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

Тел./факс (0512) 47-38-79, E-mail: fondnikol@gmail.com

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>