Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Завдяки ОСН «Перлина гаю» мешканці мікрорайону Пряме матимуть більш якісні водозабезпечення та пасажирське сполучення з центром м. Вознесенська

 

images

Як і в будь –якій громаді, вулиці, будинку, родині існує безліч проблем та потреб, які потребують вирішення. Не стали винятком і жителі мікрорайону Пряме на території якого діє ОСН «Перлина Гаю», які територіально відірвані від центру міста та мають в зв’язку з цим безліч специфічних проблем серед яких: незадовільне транспортне сполучення мікрорайону з містом; відсутність центрального водогону та каналізації; відсутність умов для цікавого та змістовного дозвілля молоді мікрорайону та багато інших. Але вирішити всі ці проблеми одночасно не можливо оскільки кожна з них потребує значних коштів та часу. Тому подумати над пріоритетністю та реальними можливостями вирішення цих проблем вирішили активісти ОСН «Перлина Гаю», які залучивши мешканців мікрорайону та представників влади та бізнесу розробили Стратегію розвитку мікрорайону на 5 років.

Завдяки глибинному аналізу мешканці мікрорайону з’ясували, що можливість будівництва асфальтної дороги яка б з’єднала мікрорайону з промисловою зоною є нереальним в даних умовах оскільки потребую значних коштів близько 15 млн. грн., при умові, що річний бюджет розвитку м. Вознесенська складає лише 5 млн. грн. Тому було прийнято рішення покращити автобусне транспортне сполучення та додати додаткові рейси автобусів у вечірній час.

Вирішення проблеми якісного водо забезпечення (на території мікрорайону не має центрального водопостачання – мешканці користуються або власними нелегальними свердловинами з сумнівною якістю води або змушені купувати привозну воду) стало пріоритетною проблемою громади. Активісти спільно з представниками місцевої влади провели моніторинг якості питної води у свердловинах жителів та за його результатами наголосили про необхідність будівництва свердловини з метою постачання якісної води в центральний водогін мікрорайону. Завдяки активним, послідовним діям ОСН «Перлина Гаю» і громади в цілому мікрорайону «Пряме», на 66 сесії 6 скликання Вознесенської міської ради, яка пройшла 26 грудня 2014 року, було прийнято позитивне рішення, щодо якісного водо забезпечення населення мікрорайону «Пряме». За результатами розгляду місцевої ініціативи було прийнято рішення «Про затвердження змін до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Вознесенська на 2011-2014 роки, затвердженої рішенням міської ради від 04.02.2011 №23 (зі змінами та доповненнями)» де з місцевого бюджету на 2015 р. було виділено 126 тис. грн. на буріння експлуатаційної свердловини для водозабезпечення мр. Пряме в м. Вознесенську.

Також ініціатива «ОСН «Перлина гаю» щодо створення умов для цікавого та змістовного дозвілля молоді шляхом придбання музичної апаратури вартістю 10 000 грн. для районного будинку культури передане на розгляд міської ради та має позитивну рецензію відділу культури та депутатів та запропоноване до ухвалення найближчим часом в рамках затвердження бюджету міста на 2015 рік..

Таким чином підтримана вже другамісцева ініціатива ОСН «Перлина гаю» мікрорайону «Пряме» за 2013-14 р.р!Про ініціативу 2013 р на http://frgn.mk.ua/?p=5610

Діяльність здійснюється ОСН «Перлина гаю» (м. Вознесенськ Миколаївської області) при підтримці проекту ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» «Покращення представницької (адвокаційної) діяльності ОСН у селах і містах Миколаївщини» в партнерстві з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та грантової  підтримці МФ «Відродження».

дж5�ެ�f

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>