Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Громада Вознесенська матиме дієвий механізм контролю якості благоустрою

human-group-people-organization-puzzle-pieces-solutionНаприкінці грудня у м.. Вознесенськ вже вдруге зібралися посадові особи місцевого самоврядування та представники органів самоорганізації населення (ОСН) та громадських об’єднань, щоб обговорити, шляхи запровадження дієвого механізму контролю за участю представників мешканців мікрорайонів за санітарним станом місць загального користування та відпочинку. Однією з складових механізму є надання права ОСН брати участь у роботі комісії, що складає адміністративні протоколи на порушників з благоустрою санітарного стану.

Таким чином буде можливість у ОСН захистити права та інтереси мешканців у відносинах з органами місцевого самоврядування та постачальниками послуг з благоустрою /санітарного стану.

Нажаль, юридична служба міськвиконкому поки блокує згадану ініціативу громадськості. Одним з аргументів юристів є відсутність подібного успішного досвіду та відповідних практичних знань у громадських активістів.

Експерти та члени правління ВГО «Асоціація самоорганізації населення» вже створили механізм, що успішно запроваджено у м. Києві ОСН мікрорайону «Русанівка». Докладніше у статті з відеосюжетом на каналі Інтер  на http://samoorg.com.ua/blog/2013/08/16/gromadski-inspektori-z-blagoustroyu-v-stolitsi-video-telekanalu-inter/.

А «Ресурсний центр ОСН Миколаївщини» вже 3 роки запрошує громадських активістів у «Школу громадянської дії» і пропонує ресурсну підтримку. Пост-реліз останнього тренінгу для ОСН на http://frgn.mk.ua/?p=6911.

У 2015 році тренінг-курс складається з дводенного (15-16 січня 2015 року) тренінгу «Самозабезпечення недержавних організацій адвокаційної спрямованості» і одноденного (6 лютого 2015) тренінгу «Підвищення адвокасі- здатності НГО». За їх результатами випускники отримають консультативну та грантову підтримку і зроблять реальні кроки по захисту прав мешканців багатоквартирних будинків на якісні ЖК — послуги та прибудинкову територію, але і знайдуть свій рецепт спроможності до захисту прав та інтересів громадян. і. Чекаємо анкети-заявки до 17-00, 12 січня 2015 р.. Докладніше анонс навчань на http://frgn.mk.ua/?p=6981.

За останньою інформацією голови ОСН «Лідер», представники влади та громадськості досягли консенсус, який передбачає запровадження досвіду м Києва з  прийняттям подібного «Положення про громадських інспекторів благоустрою міста ..» у м Вознесенську. Таким чином, представники громадськості та органів влади співпрацюватимуть у запровадженні дієвих механізм з ліквідації стихійних звалищ у місті.

Крім того, вже прийнято рішення та погоджено з усіма сторонами обговорення, включити кандидатуру від ОСН «Лідер» до складу адміністративної комісії — запобігатиме вчиненню нових правопорушень у сфері благоустрою міста.

 

Прес-служба ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

____________________________________________________________________________________

Діяльність здійснюється ОСН «Лідер» при підтримці проекту ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» «Покращення представницької (адвокаційної) діяльності ОСН у селах і містах Миколаївщини» в партнерстві з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та грантової  підтримці  МФ «Відродження» .

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>