Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Як збільшити надходження міського бюджету Миколаєва на 1-2 млрд грн та забезпечити успіх реформи децентралізації?

Реформа децентралізації дає можливість зростання доходів місцевих бюджетів у 2-3 рази. Для бюджетуМиколаєва це означає зростання доходів на 1млрд грн. Для  реалізації таких прогнозів необхідним є не лише політична воля на місцевому рівні, але й виконання взятих зобов’язань політичними силами, які підписала Коаліційну угоду.  І хоча учасники проурядової коаліції виконали більшість зобов’язань зафіксованих в тексті Коаліційної угоди щодо фіскальної децентралізації, досі залишаються не виконаними або виконаними частково зобов’язання щодо зміни порядку слати ПДФО (податку на доходи фізичних осіб), приведення оподаткування нерухомості у відповідності до європейської практики та забезпечення виконання всіх платіжних доручень місцевих бюджетів.  Що потрібно аби реформа децентралізації була успішною в Миколаєві? 


Фундація «Відкрите суспільство» почала надавати допомогу місцевим  ініціативним групам щодо повернення мільярдів до місцевого бюджету та шукає союзників в особі місцевих депутатів готових відстоювати інтереси громади. Дещо вже вдалося зробити на місцевому рівні в Києві. Напрацювання Фундації «Відкрите суспільство» на місцевому рівні в Києві допоможуть показати де і як потрібно шукати мільярди для бюджету Миколаєвa.

Більше інформації про антикорупційну громадську ініціативу «Повернемо мільярди до місцевих бюджетів» тут

В разі інтересу до співпраці писати: info@osf.org.uaosf55@ukr.net та на сторінці Фундації «Відкрите суспільство» в мережі Фейсбук тут.

Іван Сікора, директор Фундації «Відкрите суспільство»

експерт з питань бюджетної та антикорупційної політики, 

експерт  «Реанімаційного пакету реформ»

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>