Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Створимо разом екологічну безпеку та комфорт у робітничому селищі «Ялти» та м Миколаєві!

         Протягом липня 2014 – травня 2015 р. ОСН «Ялти» зробив законну модель вирішення санітарного стану у селищі на основі самоорганізації та цивільно- господарських відносин. Укладені та діють договори між ОСН «Ялти та більшістю мешканців селища на управління житловим фондом, зокрема на впорядкування відносин в системі перевезення твердих побутових відходів. А до травневих свят побудовані дві важливі для мешканців селища дороги.

            Мешканці одного з самих депресивних мікрорайонів м. Миколаєва — робітничого селища «Ялти» визнали, що найбільш болючими потребами є відсутність системи вивозу твердих побутових відходів (бракує контейнерів з майданчиками, до того з більшістю мешканців відсутні угоди), та проблема зі станом доріг.

 

З одного боку, мешканці селища чекали їх вирішення від влади м. Миколаєва. З іншого, влада не планувала займатись вирішенням цих питань.

Виходом з цього проблемного кола стала діяльність ОСН «ЯЛТИ», що об’єднала зусилля мешканців селища, місцевої влади та бізнесу для вирішення актуальних потреб, зокрема санітарного стану та доріг у селищі.

 

Бюджет проекту склав 122 600 грн. А саме: Грант ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за кошти МФ «Відродження»- 9000 грн (2014 -15 р); Адміністративні витрати ОСН – 1600 грн. ОСН мобілізував місцеві ресурси еквівалентно 112 000 грн. Загалом це були: кошти мешканців 10 000 ,00 грн., матеріали від Заводської районної адміністрації Миколаївської міськради — 99  000 грн (99 пліти та песок). Волонтерська праця мешканців на 3-х толоках 10 мешканців 12 годин, що еквівалентно 3000 грн.

Протягом лютого-травня 2015 р ОСН «Ялти» мобілізував ресурси громади, місцевої влади і бізнесу для розбудови дороги у робітничому селищі.

 

Так було:

Рисунок 4

 

 

Так стало:

Рисунок 5

 Так було:

Рисунок 6

 

 

ОСН «Ялти» вдалось зробити з мешканців громадян, що стали учасниками спільних успішних дії з вирішення нагальних проблем громад на основі:

1. представницької (адвокаційної) компанії ОСН з захисту законних прав громадян і інтересів громад при формуванні та прийнятті рішень органами місцевого самоврядування;

2. громадських дій ОСН з безпосереднього вирішення актуальних потреб громади робітничого селища.

Саме такий підхід дозволив ОСН, ОСББ, громадської організації чи благодійного фонду знайти ресурси та своє гідне місце у житті місцевої громади.

Сподіваємось що історія ОС «Ялти» допоможе лідерам місцевих громадських активістів НДО знайти гідне місто у своїх місцевих громадах в складних умовах кризи, революції гідності та реформ адміністративного устрою та місцевого самоврядування.

Голова правління ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва Михайло Золотухін 

_______________________________________________________________________________Діяльність здійснюється ОСН «ЯЛТИ» при підтримці проекту ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» в партнерстві з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та грантової  підтримці  МФ «Відродження».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>