Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Допомога громадам сіл та селищ Миколаївщини. Представників місцевої влади та громад навчають дієвим стратегіям виживання сіл в умовах реформ

   1DSC010495-17 липня 2015 р. 21 представник місцевої влади та громад м. Снігурівка, м. Нова Одеса; Баштанського, Казанківького, Кривоозерського районів Миколаївської області пройшли переший трьохденний тренінг-курс у «Школі розвитку сільської громади» і вже мають розуміння: ідеології та планів реформ; вимог нового законодавства; викликів і можливостей фінансування реформованих територіальних громад зокрема за кошти: Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), державного бюджету, місцевих бюджетів та гранти міжнародних і місцевих донорів.

Протягом 2015-16 років експерти «Ресурсного центру сприяння розвитку місцевої демократії на Миколаївщини», що створено Фондом розвитку м. Миколаєва» також допоможуть мобілізувати необхідні ресурси для реалізації стратегій при начальної та консультативної підтримки своїх експертів і практиків.

Фоторепортаж та Начальні матеріали школи.

     Експерти та практики «Ресурсного центру сприяння розвитку місцевої демократії на Миколаївщини», що створено Фондом розвитку м. Миколаєва – доценти ОРІДУ НАДУ при Президентові України Олеся Голинська та доцент ОРІДУ НАДУ Михайло Свірін, а також заступник начальника Управління капітального будівництва Миколаївської обласної державної адміністрації Лілія Машкова, голова правління Фонду Михайло Золотухін запропонували насичену програму, що містила:

по-перше,роз’яснення людською мовою ідеологію та плани реформ з формування спроможних територіальних громад згідно нових вимог законодавства України;

по-друге, практичні вправи — роботи над помилками та узагальнення кращих практик перших кроків формування спроможних територіальних громад у Миколаївської , Одеської та інших областей України. Зокрема, формування перспективних планів та паспортів об’єднаних громад, практики організації та результатів їх громадських обговорень;

по-третє, презентацію можливостей залучення ресурсів (кошти: ДФРР, державного бюджету, місцевих бюджетів та гранти міжнародних і місцевих донорів) для формування та розвитку спроможних територіальних громад.

Учасники школи отримали домашнє завдання – розробити ідеї — концепції співпраці та об’єднання сіл у спроможну територіальну громаду на основі участі мешканців. Саме експерти Фонду допоможуть мобілізувати ресурси для їх реалізації.

____________________________________________________________________________ 

Прес-служба ММГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Навчання відбулося в рамках проекту ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Дієве безпосереднє народовладдя у селах і містах Миколаївщини» за підтримки МФ «Відродження». Партнери проекту: Миколаївська обласна державна адміністрація, Миколаївська обласна рада, ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>