Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

ІВАНІВЬСКУ НІЧ НА ІВАНА КУПАЛА У КУЦУРУБСЬКОЇ ОТГ

IMG_4328Організував нещодавно на березі лиману Ресурсно-інформаційний центр (РІЦ) Куцурубської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) за ініціативою ГО «Вектор Іванівки» та за сприяння сторости  с  Іванівка і Яселка Куцурубської ОТГ  Це стало другим заходом проектної ідеї «Туристичні принади сіл куцурубської об’єднаної громади» стратегічної цілі D розвиток туризму  Стратегії Куцурубської ОТГ до 2026 р.».

«..Ой на Івана, ой на Купала

Іванівка гуляла

Традиції шанувала.  Тепло дарувала..»

Слова народні

ФОТО-ЗВІТ

З метою проведено єднання сусиль всіх членів Куцуркбської ОТГ для ії розвитку шляхом створення сприятливих умов для розвитку продуктів зеленого та сільського туризму  успішно відбувся 17 червня перший всекуцурубський «Фестіваль карася». Він  надихнув ОТГ на «Іваніську ніч на Івна Купала а далі будуть та серія креативних всекуцурубських фестивалей ФЕСТІВАЛЬ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ на День незалежності України, «Ольвія-Фест» (десь середина вересня у с. Парутино) та інш.

Координатор організаційного комітету, староста сіл Іванівка та Яселка, директор РІЦ Оксани Яковенко при відкрити заходу нам казала:

«..В наших селах(Іванівка та Яселка) традицією стало вітати всіх  на Івана Купала, це одне з наймістичніших і популярніших свят яке відзначають в ніч з 6 по 7 липня.

У вечорі 6 липня другий рік поспіль на березі лиману в селі Іванівка а за ініціативою ГО «Вектор Іванівки» та за сприяння старости  с  Іванівка і Яселка Куцурубської ОТГ зібралися мешканці села та гості для чарівного дійства.

Показати традиції українського народу з вшануванням народних свят, передати їх нащадкам, викликати інтерес до етнографічної пошукової роботи, відволікти людей від своїх проблем, надати можливість для спілкування, подарувати  радість. Це свято стало другим заходом впровадження в життя Стратегії розвитку Куцурубської сільської ради. Для гостей громади та ії членів ми сформуємо  туристичнийо екологічний  бренд

На організацію та проведення Фестивалю Карася з бюджету Куцурубської сільської ради ОТГ не витрачено жодної бюджетної копійки Лише кошти спонсорів та праця волонтерів!

ТАК ЦЕ МИ ЩЕ РАЗ ЗРОБИЛИ !

І ЗНОВ ЗЛИВА НАМ НЕ ЗАВАДИЛА !!»

Разом з активом ГО «Вектор Іванівки»  на базі Ресурсно- Інформаційног центру було підготовлена програма та вся рекламна продукція для проведення свята. відродження і популярізацій місцевих традицій на основі розвиток туризму через розроблення нових туристичних продуктів

Анонсом свята для всіх став виступ дитячого духового оркестру з с. Підмихайля Калуського району Івано-Франківської області.  Харченко В.Ю., який організував для нас такий подарунок та і сам завітав до нашого свята, надав можливість отримати задоволення та заряд позитиву від виступу маленьких артистів. З яким задоволенням ми слухали виступ діток і трохи заздрили, бо до наших  дітей нашому відділу культури байдуже, бо за другий рік в селі Іванівка не запрацювало жодного гуртка, жодної секції.

Далі театралізоване дійство продовжили наші місцеві артисти, дітки, які ретельно готувалися до свята, шили костюми, ставили танці, оформляли сцену під чуйним керівництвом Голоти О.Л. та Муравьової Т.С. В кращих українських традиціях дівчата плели віночки і просили дозвіл у водяника спустити їх на воду, дівчата з хлопцями водили хоровод біля головних персонажів свята Купала та Марени, а потім палало багаття і Купала і Марена відправилися до ватри. Всі бажаючи стали в коло біля багаття водили хоровод та співали пісні, а потім стрибали через ватру, яке в цю ніч мало цілющу силу. А які чарівні танці привезла до нас Дмитрівка, творчий колектив дітей та батьків під керівництвом Романюк Ольги майже за ніч пошив костюми та поставив новий танець спеціально до свята Івана Купала.

До свята працівники апарату села Іванівка також підготували сорочки та стали частиною святкового дійства.

Кожний культурно масовий захід дає можливість проявити себе молоді, з’являються нові таланти, які бажають приймати участь в наших заходах, надають нові ідеї і їх реалізовують. Гордість бере за нашу молодь, коли дивися з якою любов’ю вони відносяться до свого села, до своєї маленької Батьківщини, з яким завзятям вони біжать на допомогу і підтримують у всіх начиннях. Вже з’явилася ціла творча  династія Бурякових-Швець, де бабуся Бурякова Ольга шиє костюми, а мама Швець Олена разом з доньками Ганною та Меланою  приймають участь в концертах, а дідусь Борис допомагає інвентарем. Допомогли в організації свята і сім’я Павлюченко Андрія з синами Сергієм та Вадимом. Знов на допомогу прийшли Середа Вадим, Вітковський Вадим, Лука Володимир, Яковенко Влад, Середа Кирил, Лісовський Стас, Никитинчук Дмитро та чарівна ведуча Грибович Софійка.

Дівчата Резнікова Людмила та Торбенко Настя, як справжні профі організували і провели флеш-моби.

Погода громаду знову перевіряла на міцність, але після сильної зливи всі грілися гарячим смачним кулішом.

Зголоднілі, але не втомлені підкріплялися шашликом та пиріжками, піцами та квасом, приймали участь у розіграші лотереї та прикупляли сувеніри на згадку про наше свято та наше мальовниче село.

Наприкінці свята нас очікував ще один сюрприз від Віталія Юрієвича Харченко це виступ групи «Очаків». Хлопці своїм виступом підняли з місць всіх присутніх, ноги несли танцювати, а душа підспівували знайомі пісні.

Так радість не продається, але коли у вас є мішок чи жменя доброго настрою та можливість подарувати людям свято то це треба робити і цим скарбом треба поділитися з добрим людом, так і зробив командир в\ч А2637 Віталій Юрієвич Харченко, який взяв нас під своє крило і  разом з нами подарував людям свято, за що всі присутні попросили передати слова вдячності і побажати всього найкращого в його справах та задумах, міцного здоров’я та всього найкращого.

На святі були присутні керівники Куцурубської сільської ради Горгуленко Л.М та Федорова Л.Л. разом з родинами. Сільський голова Куцурубської ОТГ Копійка І.В.  висловила слова подяки організаторам і учасникам свята.

Висловлюю слова вдячності директору ТОВ «Сонячний»  Олійник Сергію Михайловичу, за допомогу в організації свята, депутату Єгоренкову І.О.,  Берчун О.В., Середі Л.Я., Лісовській Н.С., Перепьолкіній О.І., Никитинчук С.А., Кучеренко І.О., Костюк С.С, Березюк А.О., Куцуруба В.Д., та особисто своєму чоловіку, Яковенко В.А., який підтримує мене і допомагає  в організації та проведенні всіх заходів та свят в наших селах.

Люди-головне багатство громади!

В єдності наша сила!

Формування спроможної Куцурубської сільської об’єднаної громади триває!

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за материалами старости сіл Іванівка та Яселка Оксани Яковенко О.А.

____________________________________________________________________________

Ресурсна підтримка формування куцурубської спроможної громади відбувається на виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Миколаївської області до 2020 р на період 2015-17 р.» (рішення Миколаївської облради №7 від 30.07.2015 р.) та в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»: «Експертна підтримка реалізації Стратегії Кукцурубської ОТГ» за підтримки МФ «Відродження».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>