Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Екскурсії для театралів, гурманів кави/історії від випускників Школи екскурсоводів Миколаєва

Презентували на підсумкової прес-конфернції за результатами інноваційного, освітнього партнерського проекту громадських організацій («Фонд розвитку м. Миколаєва»,  «Всеукраїнська асоціація гідів» та миколаївського міськвиконкому, що відбулась 23 груднів 2019 р. у КМЦ. Миколаїв.

 

«…Двадцять переможниць конкурсного наборуслухачів скориставшись безкоштовними сервісами партнерського проекту створили 20 унікальних туристичних маршрутів з креативним оглядом перлин історії міста Святого Миколи.

Так патріотками міста зроблено важливий крок до туристичної привабливості міста та збільшенню кількості туристів, та інвесторів. Ми вдячні місцевим посадовцям з Департаменту економічного розвитку та викладачам та кручам з Всеукраїнської асоціації гідів за професійність. Сподіваємось на продовження співпраці у 2020р…».

Так прокоментував подію директор ГО Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін».

А директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко зазначила:

«…Школа стала одним з заходів місцевої програми з розвитку туристичної галузі міста  на який вдалось залучити грантові кошти програм ПРОМІС.

Директорка Департаменту економічного розвитку Миколаївської міськради Тетяна Шуліченко нагадала всім присутнім, як виникла ідея створення проекту:

«Проект Школи був закладений в програмі розвитку туристичної галузі Миколаєва, яка була прийнята в цьому році. Варто відзначити, що фінансування програми передбачалося за рахунок міжнародних донорів. Це була гендерна ініціатива, яка була спрямована на навчання жінок.

Учасниці школи пройшли 27 лекцій від представників бізнесу, вчених і практикуючих екскурсоводів. На 8 практичних заняттях гідів навчали, як правильно вести екскурсію, на що звертати увагу. Одним з етапів занять була індустріальна екскурсія на воді. Даний тип екскурсій вважається перспективним в Миколаєві ».

Хроніка теоретичного курсу  з практичними заняттями та цікавим евентом на катері

Однією з цілей цього проекту було створення робочого місця. Тобто дівчат навчали для того, щоб вони могли самі собі забезпечити робоче місце. Також одним з аспектів навчання був гендерне питання: кожна екскурсія відповідає на питання «як і роль жінки в ту чи іншу подію?».

Екскурсійні тури учасниць Школи оцінювала Всеукраїнська асоціація гідів, яка 24 грудня у Києві відзначить кращі програми екскурсій і вручить гідам сертифікати, які дають право проводити екскурсії.

Одна з учасниць Школи Наталія Колесник презентувала авторський тур театрами Миколаєва. Ідею участі в Школі Наталії підкинула її подруга, яка знала, що вона любить подорожувати і останнім часом дуже захопилася театрами:

«…Я давно почала подорожувати. А останнім часом мене дуже привернули театри, причому звичайних екскурсій мені мало, я шукаю авторські, які розповідають не так поверхнево, заглиблюються в життя акторів і інші цікаві речі. Я обдумала пропозицію подруги і прийняла рішення брати участь ..».

За словами Наталії, під час навчання в Школі вона придбала цінні навички, які допоможуть їй реалізувати себе як екскурсовода.

 Презентація пані Наталії. Етюди театрального життя

Не менш цікавими є і інші проекти випускниць , що припаде до душі всім кавоманам, патріотам  Миколаєва та гостям міста. Деякі приклади тем екскурсій: 

З ароматом кави; Жінки , що змінили Миколаїв; Таємниці підземних тунелів родини Романчуків»; Бібліотеками старого міста; Миколаївський ДІСНЕЙ-ЛЕНД – Казка-Zoo; Від вітрил Яхт-клубу до каскадів СухогоФонтану»; Перлини старого Миколаєва; Від історії до майбутнього — естетика Миколаєва; Освіта у Миколаєві. Істоки (Гімназисти Миколаєва); Корабельні ворота міста на хвилі.

Перспектива проекту. Згодом у школі будуть викладати деякі модулі і англійською мовою, щоб гіди могли активно і впевнено працювати і з іноземними туристам. Також планується розширення програми до області регіонального рівня. 

У перспективі буде запроваджена акредитація екскурсоводів: Випускниці презентують свої портофоліо, фаховій комісії. Й у випадку схвалення, отримають рекомендаційні бейджі. 

Практичний механізм сертифікації буде розроблено  за участю громадської ради з питань туризму при департаменті економічного розвитку Миколаївської міської ради. 

Так з’являється якісні сервіси для гостей та патріотів міста Миколаєв!

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

__________________________________________________________________

Навчання відбулось в рамках проекту «Школа екскурсоводів– проведення тренінгів для жінок м. Миколаєва» що реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» при партнерстві з Департаментом Економічного розвитку Миколаївської міської ради за підтримки Асоціації міст України (АМУ) та проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС www.pleddg.org.ua ), який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ)за кошти Міністерства міжнародних справ Канади.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>