Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Жовтневі антикорупційні лікбези у Воскресенській ОТГ

Біля селищної ради консультанти Миколаївського місцевого центру БВПД та ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» разом з командою селищного голови Олександра Шаповалова організували серію антикорупційних Лікбезів (#лікзбезкорупції) для мешканців.

Біля 156 мешканців отримали правові консультації та інформацію про проект щодо інструментів профілактики корупції у громаді. Також поширювались інформаційні матеріали. А селищний голова презентував плани своєї команди щодо подальших кроків по формуванню Воскресенської спроможної громади без корупції.

Діяла фото-зона «Антикорупційна ЕКО — система в громаді». Всі бажаючі мали можливість посматувати запашною кавою та висловити власну думку та поспілкуватись із експертами та селищним головой Олександром Шаповаловим.

Селищний голова Олександр Шаповалов пообіцяв мешканцям , що першими кроками його команди стане прийняття антикорупційного пакету.

А так прокоментував напрацювання та виклики проекту директор ФРММ Михайло Золотухін:

«Воскресенська ОТГ має команду селищного голови, що успішно вирішує виклики виживання та розвитку. Досягнута гармонія центру переферією у бюджетному та процесах соцеконом розвитку http://frgn.mk.ua/?p=10076

Досягненням команди Олександра Шаповалова є  інвестиції ДФРР у реконструкцію будівлі школи та організація  ремонту місцевих доріг на засадах публічно приватного партнерства. 

Протягом проекту нагальним стало партнерство з Миколаївським центром БВПД . Правова допомога користувалась попитом на антикорупційних пікніках http://frgn.mk.ua/?p=11791 проекту.

Ми проводили березневі та червневі консультації та навчання посадовців та депутатів.

Нам разом з командою мера вдалось добитись прийняття двох рішень, що спрямовані на запобігання корупції у ОТГ. Так 30.06.20 прийнятті «Інструкція щодо процедури подання до Воскресенської селищної ради та розгляду нею запиту на інформацію»    та «Положення про порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються Воскресенською селищною радою за запитом на інформацію»  .

Нажаль саботаж середньої ланки не дозволив з липня винести на сесію антикорупційної програму та положення про конфлікт інтересів на сесію селищної ради. Особливо «відзначилась» Валентина Чорновол – керівниця комісії з питань запобігання та виявлення корупції при виконавчому комітеті Воскресенської селищній ради..». 

Прес- служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії. Представником проекту на Миколаївщині є ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Антикорупційні лікбези  є заходами проекту «Дієві механізми гармонійного розвитку сіл в об’єднаних територіальних громадах Миколаївщині», що реалізується Фондом при партнерстві з Миколаївською облрадою та ОДА на виконання 3.2.1.4. Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 р

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>