Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Важливий крок до порозуміння щодо Березанської моделі освіти

Зроблено 23 грудня 2020 р. представниками селищної ради, громадськості і освітян Василівського та Краснянського округів, що стали учасниками першої серії робочих нарад у старостинських округах за результатами аудиту коаліції #ГромадськаПрефектура.

Визнав лідерство своїх двох округів, учасники наради звернули на необхідність  продовження діалогу на платформ робочої  групу з представників, округів і центру, що напрацює пропозиції до «Угоди про порозуміння щодо Березанської моделі освіти».

Відкриваючі нараду, керівник сектору економічного розвитку селищного виконкому Дмитро Делюк відмітив ії важливість для знаходження бюджетних ресурсів, які необхідні для створення робочих місць, благоустрою, якісних місцевих доріг та інших болючих питань формування спроможної селищної громади.

Команда коаліції презентувала учасникам експертного обговорення висновки громадського аудиту стану освіти у Березанської ОТГ та згаданих 5-ти сільрадах. Матеріали аудиту 1

Так прокоментував захід директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін:

«.. Ми пропонуємо іншим округам вивчити досвід взаємодії двох округів при наданні освітніх послуг у ЗЗОШ, що дозволив вирішити болючі питання раціональних місцевих видатків  для досягнення послуг дітям доброї якості.

Запрошуємо освітян, членів виконкому, та депутатів та громадськість до діалогу. Саме так ми  знайдемо дієві рецепти та потрібні ресурси, що необхідні  для якісної освіти як у селах округу так і в цілому у оновленій Березанської селищної громади!.»

Нагадаємо, що подібні заходи вже відбулись у майже усіх  округах громади. А саме у: Краснопільському,  Димитріському  http://frgn.mk.ua/?p=11966  Ташинському http://frgn.mk.ua/?p=11981, Лиманівському  http://frgn.mk.ua/?p=12023  та Калинівському http://frgn.mk.ua/?p=12045  округах громади.

Запрошуємо до співпраці як новобраних депутатів селищної ради  так і активістів для напрацювання  проекту «Угоди по порозуміння» у складі робочої групи проекту!

Чекаємо пропозиції  на: fondnikol@gmail.com  або (0512) 47-38-79. (Олена Вартанян).

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Нарада є заходом проекту «Добра освіта у гармонійних громадах Березанщини», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки МФ «Відродження» та при партнерстві з ГО «ЕКО. Березань», виконкомами Березанської, Коблівської місцевих громад  та Миколаївським місцевим центром ПВПД в рамках діяльності Мережі із розвитку місцевої демократії та коаліції #ГромадськаПрефектура.

Метою проекту є підвищення спроможності місцевого самоврядування для створення дієвої системи з надання якісних публічних послуг у закладах дошкільної та загальної освіти на основі застосування механізмів місцевої демократії та медіації для досягнення ясності та порозуміння представників периферії та адміністративних центрів 2-х ОТГ Березанщини.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>