Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

«Мішково — Погорілівська ЕКО- громада»

Річні підсумки довготривалої партнерської ініціативи сільської ради та коаліції #ГромадськаПрефектура обговорили 21 жовтня 2022р.  на відкритому засіланні Мішково-погорілівської стратегічної ради.

Головною метою разом з тім  досягненням проєкту стало налагодження демократичної взаємодії влади та громади.

Так протягом 12- місяців за рекомендація двох громадських аудитів червневими рішеннями сільської ради прийнято два важливих для зеленого відновлення та сталого демократичного розвитку рішення:

По-перше, нова редакція Стратегії соціально-економічного розвитку сільської територіальної громади на 2021 – 2027 р. Громада за рекомендаціями громадського аудити у форматі стратегічна екологічна оцінка оновила Стратегію в частині охорони довкілля. Реліз на http://frgn.mk.ua/?p=13217 ;

По-друге, Статут громади з механізмам місцевої демократії. Статут розроблено Стратегічною радою, зокрема за рекомендаціями громадського аудиту стану забезпечення форм місцевої демократії у територіальній громад. Реліз на http://frgn.mk.ua/?p=13211 .

Сільській голова Андрій Ботанін, підкреслив важливість прийняття Статут у- місцевої конституції для розвитку громади та оновлення Стратегії за активної участю жителів:

«Статут — це один із визначальних документів – місцева конституція нашої громади, и, який містить механізми участі жителів у місцевому самоврядування та врахування  інтересів усіх сіл об’єднаної громади.

Стратегії — це довготермінові плани розвитку, які розробляються, як правило, на 7-10 років. Це бачення куди рухається громада. Проте реалізується Стратегія через щорічні плани та програми розвитку, конкретні проекти, на які виділяються чи залучаються кошти

Кожен з нас бажає жити в такому місці, де є доступ до чистої води та повітря, споживати екологічно чисті харчові продукти; мати благоустроєні території. 

Тому ми у оновленій Стратегії є напрямки, виконання яких позитивно вплине на навколишнє середовище у майбутньому, зокрема зелене відновлення прифронтової громади ».

Після завершення проекту, органи місцевого самоврядування і жителі продовжать реалізацію вже оновленої Стратегії в частині зеленого відновлення громади.

ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва та учасники коаліція «Громадська префектура»  продовжить супроводжувати громаду у згаданій діяльності.

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Методичний супровід ініціативи здійснив ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>