Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Активізація мешканців для зеленого відновлення Вознесенської громади

Саме на це спрямована серія зелених толок проведених з травня 2023 р за ініціативою новонародженої молодіжної громадської ради та при партнерстві з міською радою.

Вдалим стартом ЕКО інціативи є толока на прибережній зоні з прибирання зони для відпочинку біля річки Південний Буг. Зусиллями 35-ти активістів прибирано пластик, прибережжя від водорості. Здійснено покіс трави та розчищення чагарників.

Фото -звіт толоки на березі річки

Так прокоментувала громадську ЕКО-ініціативу голова молодіжної громадської ради Поліна Голик:

«Збереження природи та її довкілля є нашою спільною відповідальністю.

Маленькі дії, такі як винос сміття у відведені контейнери, дотримання правил поводження зі сміттям та збереження чистоти, мають велике значення для збереження привабливості та екологічної чистоти нашого улюбленого місця.

Участь у толоках ці це чудова нагода об’єднатись та зробити наші улюблені місця чистими та охайними.

Це приклад того, як колективна діяльність та громадська свідомість можуть змінити наше середовище до кращого.

Ми вдячні всім за активну участь. Внесок кожного жителя громади надихає нас і показує, що разом ми здатні зробити наше місто ще прекраснішим та чистішим.”

Далі були червнева толока у дитячому майданчику «Казка» та липнева толока з прибирання стихійних звалищ біля кар’єру по вулиці Піщаній.

Продовжуйте долучатись до подібних ініціатив та бережіть нашу природу!

Нагадуємо, що у згадані молодіжні ЕКО-ініціативи народжені за результатамими серії квітневих навчань http://frgn.mk.ua/?p=13757 та березневих круглих столів http://frgn.mk.ua/?p=13562 , що проведено у Вознесенській громаді.

Також за рекомендаціями згаданих заходів здійснюєтся еко-модернізація місцевої Стратегії та формування зеленої складової Плану відновленння. Так рекомендації громадської експертизи травневим рішенням міської ради стали основою для діяльності відповідних робочихї груп ради.  http://frgn.mk.ua/?p=13764

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Діяльність відбувається за підтримки проекту «Зелене відновлення Вознесенської міської громади», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки та в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки Швеції.

Партнери проєкту: Вознесенська міська рада та БФ «Фонд громади Вознесенська».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>