Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

На шляху до зеленого відновлення Олександрівської селищної громади

Напередодні Дня знань для Олександрівського ліцею громада отримала ЕКО-котельне обладнання, що буде працювати на біомасі.

Котел придбано за сприяння Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії.

«Зроблено важливий практичний крок до зеленого відновлення, зокрема переходу на відновлювані джерела енергії комунальних закладів освіти. Встановлення ЕКО-твердопаливного котла забезпечить необхідний рівень опалення Олександрівського ліцею, забезпечуючи комфорт і тепло для учнів та працівників навчального закладу. Це також дозволить ефективніше використовувати ресурси та знизити енерговитрати, сприяючи екологічності нашого ліцею та роблячи крок у напрямку більш сталого майбутнього для навчального закладу і всієї спільноти. Наразі виготовляється проєктно-кошторисна документація, наступним кроком стануть монтажні роботи та запуск котла в експлуатацію», – прокоментував подію перший заступник Олександрівського селищного голови Роман Секкер.

Фото доставки котла в Олександрівку. Автор: Роман Секкер, заступник селищного голови.

Нагадуємо, що на червневій сесії селищної ради за рекомендаціями коаліцій громадських організацій «Ресурсний центр зеленого відновлення Миколаївщини» було прийнято  важливе рішення, яке зробить сталим зелене відновлення в Олександрівській громаді.

Зокрема, мова йде про внесення змін до плану соціально-економічного розвитку на 2019–2024 роки, яким заплановано не тільки перехід на відновлювані джерела енергії системи  освіти, а й:

  • Приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів» – руху за збереження клімату та енергії на місцевого рівні https://com-east.eu/uk/pro-nas/ugoda-meriv/n ;
  • Розробка «Плану сталого енергетичного розвитку Олександрівської селищної територіальної громади до 2035 року»;
  • Розробка «Плану адаптації до наслідків змін клімату Олександрівської селищної ради»;
  • Проведення інформаційно-просвітницьких заходів щодо запровадження відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) у домогосподарствах, об’єктах комунальної власності, бізнес-структурах. Надання консультацій та комунікація з громадськістю та ЗМІ.

Для координації зусиль самоврядування та громадськості з формування та забезпечення зеленого відновлення на принципах відкритості, прозорості та «відбудови на краще» буде створено Ресурсний центр зеленого відновлення як окремого напрямку діяльності місцевого самоврядування ТГ.

Рішення  https://oleksandrivskaotg.gov.ua/documents/clj48yos4jprr0914h6jzq7np ;

Запрошуємо небайдужих до майбутніх ЕКО-заходів, зокрема для запуску нової ЕКО- системи поводження з ТПВ та теплозабезпечення громади на основі ВДЕ.

У спекотному серпні у селах громади вже відбулася серія толок із прибирання стихійних звалищ. Тридцать екоактивістів та екоактивісток разом із комунальниками збирали сміття та приводили до ладу зелені зони у селах.

Фото Толоки у селах Олександрівської громади. Автор: Роман Секкер, заступник селищного голови.

Ідея толок зародилася за результатами серії навчань та круглих столів, що відбулися навесні в Олександрівській, Вознесенській та Бузькій громадах.

Запрошуємо місцевих депутатів та  ЕКО-активістів до співпраці!»

Пресслужба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Для довідки

Ініціативу «Зелене відновлення Миколаївщини» впроваджує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Данії.

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>