Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

На шляху до зеленого відновлення Вознесенської міської громади

Напередодні Дня знань для двох шкіл та інших комунальних закладів міста громада отримала ЕКО-котельне обладнання, що буде працювати на біомасі.

Котел придбано за сприяння Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії.

Банер подібно http://frgn.mk.ua/wp-content/uploads/2023/09/EU4USociety_social_medias-%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F-6.jpg

«Зроблено важливий практичний крок до зеленого відновлення, зокрема переходу на відновлювані джерела енергії комунальних закладів освіти. Встановлення ЕКО-твердопаливного котла забезпечить необхідний рівень опалення Вознесенської гімназії,  Вознесенської ЗОШ I-III СТУП.№2,  КП «КНП Вознесенський МЦПМСД» (амбулаторія №1) та МФ ПАТ «Укртелеком», забезпечуючи комфорт і тепло для учнів, пацієнтів, працівників/-ць навчальних, медичноих закладів. Це також дозволить ефективніше використовувати ресурси та знизити енерговитрати, сприяючи екологічності комунальних закладів та роблячи крок у напрямку зеленого відновлення громади. У липні 2023 р. міською радою було виділено 195 тисяч гривень  та наразі виготовляється проєктно-кошторисна документація. Наступним кроком стане реконструкція котельні зі встановленням твердопаливного котла у місті Вознесенськ та його запуск в експлуатацію», – прокоментувала подію Вікторія Бальцер, секретар Вознесенської міської ради.

Фото доставки котла у Вознесенськ. Автор: Дмитро Плетен, працівник КП Вознесенської міської ради «Тепло-Сервіс»:

Нагадуємо, що на липневій сесії міської ради за рекомендаціями коаліцій громадських організацій «Ресурсний центр зеленого відновлення Миколаївщини» було прийнято важливе рішення, яке зробить сталим зелене відновлення у Вознесенській громаді. Реліз за посиланням: http://frgn.mk.ua/?p=13836 .

Зокрема, мова йде про внесення змін до плану соціально-економічного розвитку на 2019 – 2024 роки, яким заплановано не тільки перехід на відновлювані джерела енергії системи освіти і медицини, а й:

  • Розробка Плану сталого енергетичного розвитку та клімату Територіальної громади міста Вознесенська до 2030 року;
  • Проведення інформаційно-просвітницьких заходів щодо впровадження відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) для мешканців територіальної громади міста Вознесенська.

Для координації зусиль самоврядування та громадськості з формування та забезпечення зеленого відновлення на принципах відкритості, прозорості та «відбудови на краще» було створено Центр зеленого відновлення Територіальної громади міста Вознесенська як окремий напрямок діяльності місцевого самоврядування ТГ.

Рішення №12 від 17.07.2023  https://voz.gov.ua/engine/download.php?id=13024 ;

Запрошуємо небайдужих до майбутніх ЕКО-заходів, зокрема для запуску нової ЕКО-системи поводження з ТПВ та теплозабезпечення громади на основі ВДЕ.

У травні 2023 року Вознесенською молодіжною радою ініційована серія зелених толок. Це були прибирання стихійних звалищ http://frgn.mk.ua/?p=13826 та прибирання зони для відпочинку біля річки Південний Буг http://frgn.mk.ua/?p=13815 .

Ідея толок зародилася за результатами серії навчань та круглих столів, що відбулися навесні в Олександрівській, Вознесенській та Бузькій громадах.

Запрошуємо місцевих депутатів та  ЕКО-активістів до співпраці!»

Пресслужба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Для довідки

Ініціативу «Зелене відновлення Миколаївщини» впроваджує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Данії.

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>